"Vlada RH i bankama i špekulativnim fondovima nudi jednake uvjete za sudjelovanje u novom kreditu za najveći hrvatski maloprodajni lanac", rekao je Poletaev u telefonskom intervjuu Bloombergu. Sberbank je "kategorično protiv" Agrokorova plana za pribavljanje novih sredstava.


"Sberbank neće sudjelovati u novom financiranju Agrokora jer smatra da uvjeti financiranja nisu pošteni", rekao je za Bloomberg prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev, a prenio ruski poslovni portal Finanz.

Vezani članci Ruska banka za pregovaračkim stolom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hoće li situacija s ruskim diplomatom utjecati na procese u Agrokoru? Slika nije dostupna Sberbank se oglasio: "Žalit ćemo se na osporavanje tražbina"

"Vlada RH i bankama i špekulativnim fondovima nudi jednake uvjete za sudjelovanje u novom kreditu za najveći hrvatski maloprodajni lanac, rekao je Poletaev u telefonskom intervjuu Bloombergu. Sberbank je "kategorično protiv" Agrokorova plana za pribavljanje novih sredstava.

Podsjetimo, izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak izjavio je nakon sastanka s Poletaevim da je kreditorima predložio novu shemu financiranja kompanije, po kojoj bi im za iznos novog kreditiranja bio priznat povlašteni status i za ranije odobrene kredite.

"Kada smo mi molili takav status za naše tražbine od 100 milijuna eura, odbili su nas pozivajući se da to nije u skladu s lex Agrokorom", rekao je Poletaev. "Sada te uvjete predlažu svima, uključujući fondove koji su kupili dug na tržištu za 30 do 35 posto njegove vrijednosti. Ne razumijemo tu logiku", kazao je drugi čovjek Sberbanka.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izvjestio je na početku sjednice vlade kako se nastavljaju sve nužne i važne aktivnosti oko restrukturiranja Agorkora. Još je neizvjesno hoće li povjerenik Ramljak uspjeti dogovoriti novi kredit potreban za nastavak poslovanja. Zasad nema informacija kako je prošao put u Rusiju potpredsjednice Dalić.

U 15 sati se u Agrokorovom tornju održava sastanak vjerovničkog vijeća. Očekuje se da će izvanredni povjerenik Ante Ramljak izvjestiti o trenutačnom stanju kada je u pitanju dogovaranje novog kredita. Iz redova dobavljača kažu kako će poslušati što će reći povjerenik na sastanku, a nakon sastanka vijeća planiraju i sastanak samih dobavljača nakon kojeg će dogovoriti zajedničko stajalište oko nastavka procesa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju