Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Andrija Hebrang, potpredsjednik HDZ-a i vjerojatni predsjednički kandidat, u intervjuu za beogradski časopis Nin, otkrio je svoja razmišljanja i viđenja zapovjednika svih ustaških logora, Vjekoslava Maksa Luburića, o kojem govori i kao o 'mračnom heroju'.


Na pitanje novinarke Nina, Ruže Ćirković, o tome da li Hebrang smatra da se Luburić borio za hrvatske interese, on je odgovorio potvrdno. 'Apsolutno. Kroz svoju viziju. Sad, sredstva su fašistička, strana je pogrešna, ali on se nije borio protiv Hrvatske, on je vidio svoju viziju Hrvatske i to je za njega bio jedini ispravni put', kazao je novinarki Hebrang u intervjuu, kojeg prenosi Jutarnji list.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Stanimirović je došao u fazu kad je bio dužnosnik tzv. SAO Krajine' Slika nije dostupna U Saboru se ne mogu dogovoriti ni gdje tko sjedi

Hebrang je prepričao i susret svog oca s Luburićem u zatvoreničkoj ćeliji. 'Hebrang, vraćate se među svoje. Radite tamo za interese hrvatske države! Otac je upravo napuštao Jasenovac, oslobođen u razmjeni, pa je Luburiću odgovorio, onako odrješito hrvatski: Što se tiče hrvatske države, moja će glava za nju pasti prije nego vaša', prepričao je Hebrang te dodao kako je Luburić njegovog oca vojnički pozdravio pri ulasku u ćeliju. Istovremeno, Josipa Broza Tita okarakterizirao je kao čovjeka koji se nikad nije izjasnio kao Hrvat, niti su ga on i njegovi istomišljenici ikad smatrali Hrvatom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju