Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prilikom zemljanih radova na makarskoj Kalelargi, ulici u staroj gradskoj jezgri, danas su pronađene ljudske kosti u zidanom grobu od vapnenca.


Riječ je najmanje o dvije osobe čije su kosti stare od 1500 do 1700 godina, doznaje se od kustosa Gradskog muzeja u Makarskoj koji je bio na neslužbenom uvidu Marinka Tomasovića. Dodao je da je grob dijelom oštećen možda pri prvom uređenju te središnje i najduže ulice u starom dijelu grada.

Po Tomasovićevim riječima, Kalalarga je bila rubni dio uništenoga rimskog groblja koje je bilo na obližnjemu Kačićevu trgu u Makarskoj. Pronađene ljudske kosti bit će pokopane na gradskome groblju.

Vezani članci Francova obitelj mora brzo donijeti odluku (Foto: AFP) Francovoj obitelji 15 dana da kaže gdje želi premjestiti njegove ostatke: Ne smije počivati gdje su pokopane žrtve njegova režima Grob Karla Marxa Vandali ometaju zagrobni život oca "Kapitala": Ciljano oštetili grob Karla Marxa u Londonu

>> Dugo Selo: Kod naplatnih kućica pronađene ljudske kosti

Kako je Makarsku u povijesti nekoliko puta poharala kuga, nagađa se da je možda riječ o žrtvama neke od epidemija. Policija nije obavila očevid jer se pronalazak ljudskih kostiju u grobnici iz tako davnog vremena ne smatra kaznenim djelom. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook