Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Pedijatrica Zlata Đedović-Hasukić potpisala je ugovor o radu te se očekuje da za desetak dana dobije radnu dozvolu, a Grad Makarska osigurao joj je smještaj.


Nakon što se nitko pune tri godine nije javljao na natječaj za mjesto pedijatra u Makarskoj, za desetak dana u tamošnjoj pedijatrijskoj ordinaciji počet će raditi 61-godišnja doktorica iz Bosne i Hercegovine, koja je jedina bila zainteresirana za to radno mjesto, doznaje se od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica.

Vezani članci U prehrani djece veganstvo nije opcija (Foto: Dnevnik.hr) "Djeca do dvije godine ne bi smjela biti vegani, osim pothranjenosti, moguće su i neurološke poteškoće" Indira Levak (Foto: Instagram) Naša energična pjevačica pohvalila se top linijom i pokazala lice bez šminke: "Fantastično izgledaš"

Pedijatrica je potpisala ugovor o radu te se očekuje da za desetak dana dobije radnu dozvolu, a Grad Makarske osigurao joj je smještaj.

"Pedijatrica Zlata Đedović-Hasukić je primarijus, dugogodišnja stručnjakinja, radi i UZV kukova, dakle zaista je vrhunski pedijatar. Sada ćemo u Makarskoj imati vrlo iskusnu liječnicu, ali i jednu mladu pedijatricu koja je tek počela raditi, tako da će Makarani imati dugotrajnu vrhunsku zdravstvenu zaštitu djece", izjavio je Petric Hini.

Pedijatrica je ​diplomirala na ​Medicinskom fakultetu u Tuzli, specijalizirala ​u Beogradu, a postdiplomski ​završila u Zagrebu.​ Ima veliko radno iskustvo, a posljednjih je deset godina radila u ambulanti u jednom malom mjestu pored Brna u Češkoj.

S obzirom na to da nova pedijatrica ima nekoliko godina do mirovine, ravnatelj Petric kaže kako će to biti dovoljno da se premosti nedostatak pedijatra do povratka liječnice koja je sada na specijalizaciji, a ako bude trebalo, liječnici iz BiH se može produžiti ugovor za još godinu ili dvije.

Petric ističe kako će nedostatak liječnika biti sve veći problem, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će proći tek raspisani natječaji za radiologe u Trogiru i Kaštelima. (Hina)