Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Makarska bez gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi makarski gradonačelnik Mirko Ožić Bebek (HDZ), koji je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća izabran većinom glasova, danas u podne, kad je bila zakazana primopredaja, nije uspio preuzeti vlast jer dosadašnji gradonačelnik Siniša Srzić nije u Makarskoj.

Dosadašnji gradonačelnik Siniša Srzić je izjavio da će primopredaju obaviti ako državna tijela odgovore na njegove upite i potvrde da je jučerašnja sjednica bila zakonita.
Novi gradonačelnik je u Poglavarstvo došao s novoizabranim
predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Mendešom (HDZ), ali u službeni ured nisu mogli ući. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GOLEMI DOKUMENT Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio zapisnik o primopredaji vlasti, sadrži gotovo 2000 stranica Slika nije dostupna Masovna tučnjava Bivši policajac i zvijezda domaće serije u induciranoj komi: Pokušao iznuditi 100.000 eura, prebio ga MMA borac

Dočekao ih je dosadašnji dogradonačelnik Dragan Srzić, inače predsjednik makarskog SDP-a, najavivši moguću primopredaju u ponedjeljak u 10 sati.

Bivši gradonačelnik Siniša Srzić izjavio je da se još smatra makarskim gradonačelnikom i da sazivanje jučerašnje sjednice Gradskog vijeća od Središnjeg ureda za državnu upravu, kao i njezin tijek, smatra nezakonitim.

'Ako Vlada, Središnji ured državne uprave, saborski Odbor za lokalnu upravu i samoupravu te pučki pravobranitelj odgovore na upite koje smo im poslali prije nego je sjednica održana, t.j. kad su od mene tražili da ju sazovem, i potvrde da je održana zakonito, mi ćemo, i ja osobno, odmah obaviti primopredaju', rekao je Srzić. Ako se to dogodi do ponedjeljka, to ćemo učiniti isti dan, dodao je.

Marko Ožić Bebek je, na konferenciji za novinare nakon
neuspjele primopredaje rekao kako mu nije poznato da je bivše
Poglavarstvo podnijelo zahtjev za tumačenje zakonitosti jučerašnje sjednice Središnjem uredu za upravu. 

'To je samo opravdanje za odbijanje primopredaje', rekao je i dodao kako su se i prije šest godina, kad je HDZ također preuzimao vlast, događali takvi problemi.

Nakon jučerašnje sjednice Vijeća poslan je zapisnik Središnjem
državnom uredu koji će se, prema zakonu, očitovati jedino ako je
prekršena procedura, kazao je Ožić Bebek. 

Zapisnik sa sjednice Vijeća u četvrtak poslan je Državnom uredu u Zagreb bez žiga jer ga je odnio dosadašnji predsjednik Vijeća Miroslav Družijanić (HNS).

'Ni sam ne znam što mi je činiti jer to što čini bivše Poglavarstvo
kažnjiv je čin i ne znam trebam li zvati psihijatriju ili policiju',
izjavio je novi gradonačelnik Bebek.

Dodao je i kako svi računi nastali od petka neće biti priznati, pa ni putni nalog za službeno vozilo i Sinišu Srzića koji je njime otišao u Zagreb.

Dosadašnji gradonačelnik Siniša Srzić, koji je mjesto čelnog čovjeka Makarske dobio uz potporu SDP-a i HNS-a kao nezavisni vijećnik, u međuvremenu je prešao u HSLS, danas je bio u Zagrebu gdje je, kako je kazao, uz kraću nazočnost na proslavi 18. obljetnice HSLS-a, obavljao i druge poslove.

'Nismo dobili ni zapisnike s jučerašnje sjednice Gradskog vijeća, kojoj mi nismo nazočili da bismo se mogli očitovati', kazao je Srzić.

Na primjedbu novog gradonačelnika koji tvrdi kako je nestao
službeni žig te se taj zapisnik nije mogao ni ovjeriti, bivši
gradonačelnik Srzić kazao je kako je to netočno, da žig nije iznesen iz zgrade, nego da ga je dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Miroslav Družijanić pohranio u ladicu i zaključao kako ga ne bi zlorabila ni jedna ni druga strana.

Novi gradonačelnik izabran je jučer na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća koju je sazvao Državni ured za upravu. U njezinu je radu sudjelovalo 10 vijećnika HDZ-a, HČSP-a, HSU-a i jedan nezavisni vijećnik, a preostalih devet vijećnika iz SDP-a, HNS-a i NGL-a nisu sudjelovali u radu Vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene