Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zahvalila kolegama

Reporterka Provjerenog Maja Medaković primila nagradu Svjetionik za prilog o baki Mari

Maja je ovog proljeća snimila prilog o baki Mari sa zagrebačke Savice koja preživljava skupljajući plastične boce i ostali otpad. Nakon objave priloga građani su se odmah angažirali i pomogli baki.

Reporterka Provjerenog Maja Medaković u utorak je primila nagradu Svjetionik, koju dodjeljuje Hrvatska mreža protiv siromaštva. Nagrađena je za prilog o siromašnoj baki Mari sa zagrebačke Savice, koja preživljava skupljajući plastične boce i ostali otpad.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 9 donosi Provjereno Centar je majkama posvojenih dječaka prešutio stravičnu istinu, a onda ih dodatno šokirao: "Nisam vjerovala svojim ušima" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Maja, koja je nedavno proslavila deset godina rada u Provjerenom, posebno je zahvalila svojim kolegama koji su s njom radili na priči – snimatelju Filipu Borošaku i montažeru Janu Čerfalviju. ''Nagrada je divno priznanje, ne samo za moj rad nego i mojim kolegama snimatelju Filipu Borošaku i montažeru Janu Čerfavliju. Potvrda je to i nagrada našim gledateljima koji nesebično pomažu nakon svake naše priče'', rekla je Maja.

Priču o baki Mari za koju je nagrađena Maja je snimila ovog proljeća. Baka Mara je 70-godišnjakinja koja je u mladim danima sanjala o tome da postane frizerka, ali život je imao druge planove – radila je kao čistačica, konobarica, radnica na stroju u tvornici Nikola Tesla. Nije, kaže, mogla ni zamisliti da će starost dočekati ovako: ''Lani sam si, na primjer, priuštila samo jedan sladoled za pet kuna. Nisam si mogla lani, nisam mogla priuštiti. A željna sam, volim sladoled, pogotovo od vanilije.''

Kada su građani vidjeli Majin prilog, odmah su se angažirali i pomogli baki Mari. Jedan šestogodišnjak donio joj je sladoled od vanilije, a ona je sladoled od sreće izljubila.

''Jako sam sretna i ova mi nagrada zaista puno znači, međutim ovo je nagrada koja ide kao hvala svim našim gledateljima koji su nakon priče o teti Mari odlučili pomoći, koji su nas zvali, zatrpali nam inboks i mail i koji ni tada ni svaki idući put nisu ostali ravnodušni'', rekla je Maja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene