Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na nekim hrvatskim prometnicama magla mjestimice smanjuje vidljivost.


Radi se o cestama u Gorskom kotaru, posebice na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobić. Na dionicama pod maglom kolnici su vlažni i skliski, izvijestio je HAK.

Vezani članci Snijeg u Orahovici - 2 Orahovica se probudila pod snijegom, pada i u Lici. HAK upozorava - ne krećite na put bez zimske opreme HGSS Gospić u akciji spašavanja - 3 Dvoje planinara na cesti prema Zavižanu zahvatila mećava, spašavao ih HGSS

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, zbog radova na čvoru Kraljevečki Novaki prometuje se dvosmjerno. U smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Obilazak je preko čvora Popovec i dalje županijskim cestama.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda, zbog sanacije nadvožnjaka. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Nema čekanja na graničnim prijelazima

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom kroz tunele Pod Vugleš i Javorova Kosa. Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence, kao i na D 217 (Grabovac-Ličko Petrovo Selo) u mjestu Vaganac.

Na graničnim prijelazima nema čekanja. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. Do 17. prosinca, zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova. Trajekti plove prema redu plovidbe. (Hina)