Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Magazin 'Travel Girl' preporučuje Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki turistički magazin 'Travel Girl' u svom novom broju predstavlja Hrvatsku kao 'jednu od najboljih svjetskih destinacija za krstarenje', zbog njezinog kristalno čistog mora i više od 1.000 otoka.

Autorica Marybeth Bond na tri stranice opisuje doživljaj jedrenja južnim i srednjim Jadranom, iznajmljenim krstašem Jenneau 42, na kojem je bila u lipnju 2006. sa suprugom i dvije kćeri tinejđerice.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Pomorska policija, ilustracija Pružena liječnička pomoć Potonuo brod kod Trogira, policija po mraku spašavala posadu

Deset razloga zbog kojih preporučuje Hrvatsku američkim nautičarima su;

Sloboda da se slijedi vjetar - jedrenje svakog dana u ritmu
prirode na milost vjeru i valovima, sidrenje u uvalama i uživanje, u jednom od najboljih mogućih odmora, na palubi jedrilice.

Kuhanje na brodu nije obvezno - uz obalu je niz restorana na čijim terasama se servira svježa riba, koju su lokalni ribari uhvatili par sati ranije.

Sjajna hrana u svakom selu - svako jutro se ide u najbližu pekarnicu po svježi kruh i peciva, a male tržnice nude regionalne sireve, vina, maslinovo ulje i pršut, kao i svježe voće i povrće iz organskog uzgoja.

Aroma sunčane sezone - zahvaljujući blagoj klimi Hrvatske, od travnja do studenoga moguće je satima plivati i uživati u morskom povjetarcu, čistom i toplom moru i opuštenoj atmosferi.

Uživanje u bogatoj povijesti - mnogi od obalnih gradova okruženi su zidinama, navodi autorica, i opisuje doživljaj Trogira, grada bogate povijesti koji datira iz 3. stoljeća prije Krista i pod zaštitom je UNESCO-a, kao dio svjetske kulturne baštine.

Arhitekturno blještavilo - Dubrovnik, poznat kao 'biser Jadrana', jedan je od najspektakularnijih i najbolje očuvanih utvrđenih gradova na svijetu, ističe Bond i opisuje doživljaj grada koji je u SAD sinonim za Hrvatsku.

Traganje za blagom - kalifornijskoj obitelji se na krstarenju
Jadranom najviše se svidio grad Hvar, koji autorica opisuje kao šarmantnu luku punu ribarskih brodica, jahti i barkariola, koji krasi tvrđava iz 15. stoljeća, elegentni hoteli, modne trgovine, noćni život i profinjeni restorani.

Lako dostupni otoci - trajektnim linijama otoci su dobro povezani s kopnom što omogućuje jednodnevne izlete, a jedriličari mogu iznajmiti brodove u charter kućama i jedriti sami ili unajmiti brod sa skiperom, navodi autorica.

Pobijedite strku - posjetite Hrvatsku dok je još pristupačna i prije nego Starbucks, McDonalds, Costco i drugi istaknuti američki trgovački lanci stignu, preporučuje Marybeth Bond u turističkom magazinu 'Travel Girl'.

Kao najbolje vrijeme za posjet Hrvatskoj Marybeth Bond preporuča svibanj, rujan i listopad kako bi se izbjegle gužve, za cijenu navodi kako počinje od 2.285 dolara za sedam dana iznajmljivanja jedrilica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene