Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak priče

Mafalani : 'Matanić tražio da lažno teretim Sretena Jocića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amir Mafalani, jedan od optuženih za ubojstvo Ive Pukanića, potvrdio je kako je Robert Matanić organizirao Pukanićevo ubojstvo te da je Matanić od njega tražio da lažno tereti Sretena Jocića i Slobodana Đurovića.

Mafalani je svoj iskaz dan prošlog tjedna potvrdio svjedočeći u nastavku suđenja Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, beogradskom dijelu skupine optužene za ubojstvo Ive Pukanića. Svoj iskaz je Mafalani u svojstvu svjedoka dao videovezom iz Županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završne riječi u slučaju Pukanić 'Pukanić je ubijen jer je mogao razotkriti vrh vlasti' Slika nije dostupna Nakon priznanja policajca 'Naše službe krive su koliko i atentatori'

'Ja nisam član nikakve kriminalne skupine koju vodi Jocić. Da sam bio član, ne bih se obratio policiji. Ja sam im javio da je Robert organizator i ubojstvo je moglo biti spriječeno', rekao je Mafalani na taj način još jednom potvrđujući kako je policiju obavijestio o planu atentata. Dodao je kako mu je nakon uhićenja tijekom ispitivanja rečeno da to ne smije govoriti 'jer to oslobađa Jocića, Đurovića i ostale', te da je među policajcima s kojima je tada razgovarao bio i policajac Boris Novak.

Njegov iskaz dan policiji, kako je rekao, protivan je iskazu Matanića i krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića i to nikome ne odgovara.

>> Mafalani: Ubojstvo Pukanića organizirao je Robert Matanić

Posebno odvjetništvo u Beogradu podiglo je 26. listopada 2009. optužnicu protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića zbog kaznenih djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva. Njih trojica su optužena da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića, u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu koju su postavili na kupljeni skuter, koji je dovezen i parkiran uz Pukanićev automobil u dvorištu njegove medijske tvrtke u Zagrebu.

Skupina kojoj su pripadali Jocić, Milovanović i Kuzmanović sastojala se od ukupno osam članova od kojih je srbijansko posebno odvjetništvo optužilo njih trojicu. Za ubojstvo Pukanića i Franjića u Zagrebu se od 3. veljače vodi sudski postupak protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića i Bojana Gudurića. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene