Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje kapaciteta

Luka Ploče: Otvoren kontejnerski terminal od 33,6 milijuan eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor u luci Ploče otvorila je prvu fazu novog kontejnerskog terminala, a u tu je prvu fazu uloženo 33,6 milijuna eura, od čega je Vlada uložila gotovo 12 milijuna eura.

Terminal, čija je gradnja počela u siječnju 2008. godine, prostire se na gotovo četiri hektara, a u prvoj fazi kapacitet će mu biti 60.000 kontejnerskih jedinica. Dosada je u projekt uloženo 44,2 milijuna eura od čega proračunska sredstva iznose 15 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijava Britanaca Optužnica protiv čelnika luke Ploče Slika nije dostupna Kosor ne odustaje od uvjeravanja 'Da Hrvati žive relaksiranije dokaz je veći broj prodanih automobila'

Koncesijskim ugovorom između Lučke uprave Ploče i tvrtke Luka Ploče predviđena je druga i treća faza izgradnje nakon čega će se terminal prostirati na 23 hektara, s godišnjim kapacitetom od pola milijuna kontejnerskih jedinica.

>> Kosor: Ubrzo odluka o oporezivanju banaka

Premijerka je istaknula kako će ukupne investicije u izgradnju kontejnerskih terminala u luci Ploče iznositi oko 139 milijuna eura. Izgradnja kontejnerskog terminala dio je razvojnog programa u Luci Ploče, u okviru Projekta integracije transporta i trgovine unutar kojeg početkom iduće godine započinje izgradnja terminala za suhe rasute terete, a planirane su i druge investicije u infrastrukturu.

Cilj projekta, koji se većim dijelom financira zajmom Svjetske banke, je povećanje kapaciteta, učinkovitosti i kvalitete usluga Luke Ploče te unapređenje konkurentnosti koridora Vc, s obzirom da je Luka Ploče početno-završna točka tog koridora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene