Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Luka Pezelj optužen za ubojstvo Kristine Šušnjare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko tužiteljstvo podiglo je danas optužnicu protiv Luke Pezelja zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja 21-godišnje Kristine Šušnjare iz Trilja početkom ove godine.

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo 25-godišnjeg Pezelja tereti da je djevojku iz Trilja ubio na osobito okrutan i krajnje podmukao način kako bi prikrio pokušaj silovanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgođeno suđenje ubojici Luki Pezelju Slika nije dostupna Kako prepoznati potencijalnog ubojicu?

Optužen je da je 5. siječnja navečer u Trilju ponudio prijevoz do Sinja Kristini Šušnjari koja ga je otprije poznavala. Djevojka je, ništa ne sluteći, sjela u njegov "golf", nakon čega ju je, pod
izgovorom kako mora otići do svoje kuće po novac, odvezao do pustog mjesta na kojemu je zatražio spolni odnos. Kada ga je odbila, počeo ju je udarati po tijelu i glavi te gušiti. Uspio joj je skinuti odjeću, ali zbog njezina snažnog otpora ne i silovati.

Kako bi to prikrio i onemogućio da ga prijavi za pokušaj silovanja, Pezelj je, tvrdi tužiteljstvo, uzeo metalni odvijač tzv. francuski ključ i s više udaraca po glavi i tijelu ubio svoju žrtvu. Nakon toga je tijelo odvezao na pusto mjesto u Docu Donjem i bacio ga u ponor te prekrio granjem.

Tužiteljstvo je u optužnici od splitskog Županijskog suda, zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela, zatražilo produljenje pritvora za 25-godišnjeg optuženika, koji je nakon uhićenja istražnom sucu priznao ubojstvo, ali ne i pokušaj silovanja.

Prema pisanju tiska, stručnjaci zagrebačke Psihijatrijske bolnice Vrapče utvrdili su da je optuženi u trenutku zločina bio ubrojiv.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene