Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lučić stabilno, Mikulin i dalje kritično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje 22-godišnjeg Frane Lučića iz Tisnog, vatrogasca teško ozlijeđenog u požaru na Kornatu, i dalje je stabilno te normalno komunicira i diše samostalno.

No, 23-godišnji Ante Juričev Mikulin iz Vodica i dalje je u vrlo teškom stanju, a obojica su još životno ugrožena. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lučićevo stanje nepromijenjeno Slika nije dostupna Vatrogasac Lučić bori se za život

Novinarima je potvrđeno i da je sinoć dvojicu vatrogasaca posjetio premijer Ivo Sanader i razgovarao s Lučićem.

Opće stanje Frane Lučića je stabilno, pri svijesti je, komunicira, diše samostalno, funkcija bubrega je uredna i cirkulacija mu je zadovoljavajuća, ali je i dalje pod mjerama intezivnog liječenja i životno je ugrožen, rekao je voditelj Odjela za intezivno liječenje dr. Ante Ujević.

Anti Juričevu Mikulinu su oslabljene funkcije pluća i bubrega zbog čega je na strojnoj ventilaciji i kontinuiranoj dijalizi.
Cirkulacijski je nestabilan i za održavanje normalnog arterijskog tlaka potrebna je medikamentozna potpora. Životno je ugrožen i provode se mjere intezivnog liječenja, rekao je dr. Ujević.

Voditelj Odjela plastične kirurgije dr. Ivan Utrobičić izvjestio je
kako je pacijentima nakon jutrošnjega redovitog previjanja utvrđen zadovoljavajući lokalni kirurški status.

Frani Lučiću odstranjeno je svo izgoreno tkivo i prekriveno je
umjetnom kožom dok se ne zamijeni njegovom kožom poslanom na uzgoj u Bratislavu. Anti Juričevu Mikulinu preostalo je ukloniti još oko 10 posto izgorene kože kako bi se i taj dio prekrio umjetnom i pripremio za transplantaciju uzgojene, što je odgođeno dok se popravi njegovo stanje. Liječnički konzilij sutra će procijeniti je li pacijent u stanju podnijeti novu operaciju, rekao je dr. Utrobičić.

Pacijentima će se danas uzeti novi uzorci kože koji će biti poslani u laboratorij u Bratislavu kako bi se uzgojila dovoljna površina radi prekrivanja svih izgorenih dijelova tijela ozljeđenih vatrogasaca. Uzorci bi u glavni grad Slovačke trebali stići do sutra.

Ravnatelj Bolnice dr. Dujomir Marasović potvrdio je kako je
ozlijeđene vatrogasce sinoć oko 19 sati posjetio predsjednik Vlade Ivo Sanader, prethodno zatraživši da mu organizira potpuno privatni posjet za koji je znao još samo on kao ravnatelj.

Sanader je, rekao je dr. Marasović, posjetio obojicu vatrogasaca i razgovarao s Franom Lučićem.

Na novinarski upit jesu li premijer i liječnici s Lučićem
razgovarali o požaru na Kornatu, liječnici su odgovorili niječno, dodajući kako Lučić može komunicirati normalno, ali da ga nisu o tome pitali niti bi, rekli su, to bilo u redu u ovom trenutku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene