Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dorh traži ukidanje imuniteta

Kuščević kaže da se ne skriva iza imuniteta: ''Drago mi je da ću imati priliku pobiti sve optužbe. Ako bude potrebe, angažirat ću odvjetnika''

Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
''Nemam razloga skrivati se iza saborskog imuniteta, drago mi je da ću imati priliku pobiti sve optužbe'', poručio je u četvrtak saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar uprave Lovro Kuščević, komentirajući zahtjev DORH-a Hrvatskom saboru da mu se skine zastupnički imunitet.

"Nemam razloga da se skrivam iza saborskog imuniteta i nema razloga da se prema meni postupa drukčije nego prema bilo kojem hrvatskom građaninu. Neka Mandatno-imunitetno povjerenstvo odluči po svom nahođenju, a meni je drago da ću konačno imati priliku pred nadležnim tijelima demantirati i pobiti sve optužbe koje mi se stavljaju na teret, demantirati sve ove napade i iznijeti svoju obranu", rekao je Kuščević Hini.

Pročitajte i ovo Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora

Na pitanje tko mu je odvjetnik, Kuščević je rekao da se nije još odlučio za odvjetnika. "Nisam još vidio optužbe. Kad vidim konkretno optužbe, koliko su uopće ozbiljne, onda ću izabrati odvjetnika, ako to bude uopće potrebno", rekao je.

DORH uputio zahtjev

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek potvrdio je danas da je DORH uputio zahtjev za skidanje imuniteta Kuščeviću, te najavio da će sjednicu Mandatno-imunitetnog povjerenstva sazvati u ponedjeljak ili utorak.

Kuščević je akter u nekoliko nekretninskih afera, a kako se neslužbeno doznaje, tereti ga se po članku 291. Kaznenog zakona, koji se odnosi za zlouporabu položaja i ovlasti, i to zbog prenamjene prostornog plana općine Nerežišća.

Pretresli mu kuću

Policija je prije desetak dana obavila pretres Kuščevićevih nekretnina u Nerežišću na Braču. Uskok je 20. kolovoza potvrdio da provodi izvide vezane za njegove nekretnine te da će "daljnjem postupanju" odlučiti nakon što se policijskim izvidima osiguraju dokazi i prikupe sve potrebne obavijesti.

Bivši ministar uprave i nekadašnji politički tajnik HDZ-a podnio je 8. srpnja ostavke na te funkcije, a dva dana kasnije premijer Andrej Plenković razriješio je Kuščevića ministarske dužnosti, nakon čega je on istog dana aktivirao saborski mandat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene