Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavljeni testni letovi

S remonta u Ukrajini: Hrvatski MIG-ovi uskoro u Hrvatskoj?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić izrazio je u utorak nadu da će u idućih 15 do 20 dana pet hrvatskih MiG-ova biti vraćeno u Hrvatsku s remonta u Ukrajini.

MORH je u ponedjeljak priopćio kako su na dva zrakoplova tipa MiG-21bis, koji se nalaze na remontu u Odesi u Ukrajini, uspješno završeni testni letovi i kako su počele pripreme za njihovu dopremu u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Slika nije dostupna Kontoverze od starta VIDEO Andrija Jarak o skandalima s hrvatskim MIG-ovima

'Zrakoplovi koje smo provjerili ispravni su u potpunosti i bit će transportirani u RH. Ja se nadam da će u narednih 15 do 20 dana biti transportirano pet zrakoplova u RH. Mi ćemo još jednom provjeriti nakon transporta je li sve u redu', kazao je Lovrić na marginama konferencije 'Pet godina Hrvatske u NATO-u'.

Po njegovim riječima, produženje životnog vijeka MiG-ova nakon ovog remonta službeno je 10 godina, ali će ovisiti i o tome kako će se riješiti zaštita zračnog prostora u budućnosti i kolike će biti mogućnosti nabave rezervnih dijelova.

VIDEO Hrvatski migovi i dalje u Ukrajini...

'Mi smo pričuvne dijelove s ovom nabavkom osigurali za narednih tri do pet godina da možemo biti sigurni da ćemo imati stabilnost održavanja našeg zrakoplovstva', rekao je Lovrić.

U zavodu u Odesi na remontu se nalazi 12 hrvatskih MiG-ova. Lovrić je na marginama konferencije još jednom naglasio da je natječaj za remont zrakoplova proveden sukladno hrvatskim propisima te da je izabran najbolji ponuđač za RH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene