Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mamci za medvjede

Lovci 'malo uranili' s mamcima: Od smrada strvina šetači umalo povraćali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spas od vrućina nude i goranske šume. No one koji su osvježenje pokušali pronaći u okolici Ravne Gore dočekalo je i više nego neugodno iznenađenje.

Lovci su, naime, prije nego li je to dopušteno kao mamac uz šumsku cestu koristili životinjske strvine. Na ovim temperaturama - prava katastrofa.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez ikakvih informacija Pilot odbio poletjeti zbog smrada koji samo on osjeti: Više od 100 putnika satima čekalo u limbu Botinec SVE SU PRIJAVILI Stanovnici zagrebačkog naselja uznemireni: "Osjeća se nesnosan smrad, peku nas oči i kašljemo. Blizu su vrtić i škola"

Umjesto svježeg šumskog zraka šetače je dočekao nesnosan smrad. Željku Lakotiću i njegovom prijatelju sinoćnja je šetnja šumom doslovce prisjela.

'Sinoć smo bili zajedno, on je skoro povraćao u autu, malo mu je falilo', kazao je Željko.

Kada su se približili imali su što i vidjeti.

'Strvina konja bila je tu i neki dan bačena. Vidio sam ovdje još hrpu strvina. Iznutrica i svega je bilo', kaže Željko koji je sve prijavio nadležnim inspekcijama. 'I sad je to nestalo'.

Lovci koji baš i nisu bili sretni što vide novinare tvrde da strvinom moraju vabiti medvjede predviđene za odstrel te da ih na taj način i udaljavaju od naselja i zadržavaju u šumi.

Na tvrdnje da je ranije bilo više otpada i pitanje zašto su strvine tako brzo maknute predsjednik lovačkog društva Jelen iz Ravne Gore Miroslav Gašparac nevoljko je rekao: 'Pa ne vidim razloga. Evo, uvjerite se sami, ne bi htio komentirati'.

Tragovi svježe iskopane zemlje na jednoj i svježe prekrivene kosti na drugoj strani nisu im baš išle u prilog. Tvrdili su i da je sve učinjeno prema zakonu, no nešto kasnije ipak su priznali. 'A evo, mi smo malo uranili', kazao je Gašparac.

A uranili su gotovo mjesec dana.

'Mislim da to nikoga ne smeta, ipak je to 7-8 kilometara od samoga mjesta', kaže Gašparac.

'Ovdje imamo i šetače i planinare, a i drugi hodaju ovuda tako da se ljudi zbilja zgražaju nad tim', kazao je Željko koji je stvar i prijavio.

Iznimno visoke temperature cijelu su situaciju učinile još i gorom. Iako je najveći dio krupnog životinjskog otpada danas odvezen ono što je ostalo i ono što je zatrpano zemljom dovoljno je da i dalje stvara nesnosan smrad.

Na teren su izišle i inspekcijske službe i policija tako da će ova priča vjerojatno dobiti i ozbiljniji epilog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene