Problem sezonskih radnika u turizmu na Lošinju rješavaju dajući dobre uvjete sezoncima. Problemi koji muče turističku zajednicu Lošinja su proširenje i uređenje zračne luke te gradnja mega marine kako bi gosti mogli brže i lakše stizati na taj otok.

Galerija


Unatoč tome što se već nalazimo u sredini studenoga Lošinjski kamp je pun.

Vezani članci Slika nije dostupna SAM SVOJ GAZDA Oni su dokaz da za dobru ideju ne treba puno novca Slika nije dostupna Lošinj punim jedrima plovi u nove turističke uspjehe

Boleslav iz Njemačke nahvalio je turističku spremnost Hrvatske: “Jako sam zadovoljan osobljem, destinacijom, prirodom, osoblje je iznimno ljubazno“. Dok je Milan iz Slovenije nahvalio osoblje kampa koje se ponaša ljubazno. “Djelatnici kampa se jako lijepo ponašaju, kao da su mi roditelji“ kaže Milan.

Od 1400 zaposlenih u najvećoj hotelskoj tvrtki na otoku tek polovica su sezonci. Ove godine nisu imali problema s nalaskom radne snage poput većine turističkih odredišta na Jadranu. Razlog su dobri uvjeti za sezonske radnike.

Turisti u Lošinjskom kampu (Foto: Dnevnik.hr)
Priprema peći za janje (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Direktorica kadrovske službe Silvija Baričević pobliže nam je opisala uvijete u kojima radnici rade. “Stalni sezonci dobijaju božićnice i uskrsnice. Ovaj objekt, hotel s 4 zvjezdice, najmjenjen je za sezonce iduće sezone“ kaže Baričević.

Ako je djelatnik zadovoljan, zadovoljni su i sve zahtjevniji lošinjski gosti. Mnogi sezonski radnici s vremenom su napredovali i dobili posao na neodređeno vrijeme. Asistent generalnog menađera Saša Majstorović jedan je od njih. “Počeo sam kao sezonac, konobar, batler, a sada sam zamjenik direktorice hotela“ rekao je Majstorović.

Lošinj je turistička auto destinacija sa sve većim brojem hotela visoke kategorije. Da bi se privuklo još više gostiju veće platežne moći potrebno je modernizirati i proširiti zračnu luku, projekt koji već godinama stoji na mjestu. Tada bi se mogli realizirati veći turistički planovi.

Dok se ne izgradi zračna luka i velika marina gosti poput ovih koji su i danas uživali u toplom moru sredinom studenog dolazit će cestom do Lošinja.