Sve glasnija nagađanja da će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba ipak biti Andrija Mikulić - vodstvo stranke još ne želi potvrditi.


U srijedu se sastaje gradski odbor HDZ-a, koji bi - nakon više mjeseci odgađanja - mogao iznjedriti ime kandidata. Za četvrtak su u središnjici sazvane sjednice predsjedništva HDZ-a na državnoj razini i Nacionalnog vijeća, te Središnjeg odbora, koji bi trebao potvrditi strategiju stranke za lokalne izbore.

Vezani članci Gordan Jandroković i Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Uzavrela atmosfera u Saboru: Jandroković zatražio da Marasa iz sabornice iznese straža Performans ispred HDZ-a (Foto: Facebook stranica Želim biti Milan Bandić predsjednik RH/Screenshot) ''Milan Bandić'' pobacao zakone i upalio kosilicu ispred HDZ-a: "Ovi zakoni su nam viška"

''Sutra je sjednica predsjedništva i nakon toga sjednica gradske organizacije... ono što vam ja mogu zasigurno reći da ću vam dati izjavu kao predsjednik gradskog HDZ-a u drugom mandatu, a hoću li kao kandidat HDZ-a to ćemo vidjeti sutra'', rekao je Andrija Mikulić.

Na pitanje hoće li gospodin Mikulić biti kandidat za gradonačelnika Zagreba, Branko Bačić, član predsjedništva HDZ-a, odgovara: ''Pa pričekat ćemo stav gradskog odbora. Nadam se sutra. Sutra je sjednica gradskog odbora - vjerojatno će se definirati kandidat'', rekao je Bačić.

SDP i HNS još pregovaraju

Ni SDP ni HNS - još se nisu usuglasili oko podrške Anki Mrak Taritaš u Zagrebu. Pregovore o tome, ali i eventualnom zajedničkom izlasku na lokalne izbore - danima vode timovi stranaka. I dok su u vrhu SDP-a vrlo suzdržani oko razgovora, iz HNS-a tvrde da oni idu u dobrom smjeru. Osim podrške Mrak Taritaš, razgovara se i o programima, ali i listi za Skupštinu.

''Ja bih rekla da smo u završnoj fazi.. Kroz tjedan do 10 dana će sve to završiti zajedno, ali bez obzira na to - kampanja ide dalje. Ja se nadam da će dogovor biti postignut, ali ako bude nekih iznenađenja - idemo dalje'', rekla je Anka Mrak Taritaš.

''Prije četiri godine se središnjica umiješala i nije ispalo najbolje. Kolegama ovako neću poručivati preko medija, ali nice try reklo bi se'', rekao je Arsen Bauk iz SDP-a.