Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Razvoj u 4D"

Sandra Švaljek predstavila politički program i stručni tim za Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek predstavila je u ponedjeljak svoj politički program pod nazivom "Razvoj u 4D", novi vizualni identitet kampanje pod sloganom "Nezavisna", te stručni tim s kojim planira pobijediti na lokalnim izborima.

"Program nosi naziv 'Razvoj u 4D', razvoj u svim smjerovima, jer se Zagreb mora razvijeti u svim svojim dijelovima, svim gradskim četvrtima, ali i u kulturi, obrazovanju, sportu, prostorno i gospodarski", rekla je Švaljek predstavljajući program na vidikovcu Zagreb 360-Zagreb Eye.

Povećanje dostupnosti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istražili smo Bitka za Zagreb: Otkrivamo postoje li doista bitne razlike u programima kandidata Slika nije dostupna protiv bandića Švaljek: "Glasajte za mene u prvom krugu, u drugom će biti kasno"

Dodala je da je važno zaustaviti odljev mladih u inozemstvo i osigurati građanima dobar život i perspektivu za budućnost.

Glavni ciljevi programa su gospodarski razvoj grada i smanjenje stope nazaposlenosti sa sadašnjih 9,4 na 5 posto do 2021. godine, rješavanje prometnih problema uz povećanje udjela biciklističkog, a smanjenje automobilskog prometa.

Cilj je dugoročno i održivo riješiti gospodarenje otpadom prema načelima kružne ekonomije i smanjiti komunalni otpad koji se odlaže na odlagališta s 80 na 20 posto do 2021. Jedan od ciljeva je i osnivanje samostalnog gradskog ureda za kulturu, kao i razvoj sporta, povećanje dostupnosti jaslica i vrtića te njihovo opremanje prema najvišim standardima.

Stručni tim

Švaljek je predstavila stručni tim s kojim kreće u bitku za Zagreb. Vladimir Ferdelji, neovisni vijećnik u Gradskoj skupštini, zadužen je za gospodarska pitanja, a povjesničar Tihomir Milovac za kulturnu politiku. Tu su i konzultantice Marijana Sumpor s iskustvom na području strategijskog planiranja i projektnog menadžmenta i Vesna Vrga Perović s iskustvom u pripremi i provedbi EU projekata.

Za braniteljsku populaciju i pitanja sigurnosti zadužen je umirovljeni general Jozo Milićević, a za pitanja zaštite okoliša i gospodarenje otpadom kemijski inženjer Mirko Budiša. Arhitektica i urbanistica Tea Horvat bavi se arhitektonskom politikom.

Švaljek je naglasila da je izabrala slogan "Nezavisna" jer smatra da samo nezavisna gradonačelnica može promijeniti način upravljanja gradom. Predstavila je i svoju internetsku stranicu www.sandrasvaljek.hr.

Upitana o mogućoj koaliciji nakon izbora s kandidatkinjom HNS-a Ankom Mrak Taritaš Švaljek kazala je da treba prvo pričekati rezultate izbora. "Pustimo prvo da pobijedimo, a onda ćemo raspravaljati dalje", rekla je.

Potvrdila je da ju je podržao HSLS istaknuvši da je otvorena za suradnju sa stankama radi podrške njezinom programu, ali nije otvorena za trgovanje i ucjenjivanje foteljama i pozicijama. Negirala je da ju je kontaktirao HDZ.

Pretkampanju je, kaže, financirala isključivo donacijama i skupnim malim donacijama, te je pozvala sve zainteresirane građane da se uključe. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene