Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljni rezultatima izbora

HNS: 'Savka bi bila ponosna osječkim gradonačelnikom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I HNS se danas očitovao o rezultatima lokalnih izbora i izrazio zadovoljstvo postignućem stranke.

Vesna Pusić zahvalila je svim građanima i građankama koji su izašli na lokalne izbore, a najviše, kako je rekla, onima koji su dali podršku HNS-ovim kandidatima i kandidatkinjama. Rekla je kako je stranka na ovim izborima pokazala svoju snagu potencijal rasta na poziciju treće stranke po jačini u Hrvatskoj te je ustvrdila da su ostvarili najbolji rezultat na lokalnim izborima ikada.

Kaže kako su to potvrdili izborom 3 župana i 43 načelnika i gradonačelnika, te je ustvrdila kako ove izbore karakterizira rast HNS-a u cijeloj zemlji. Ocijenila je da je stranka ove izbore dočekala u osjetljivoj poziciji i tim su više zadovoljni jer su građani, kako je rekla, pokazali da bez HNS-a kao stranke građanskog centra nema napretka za zemlju ni dobre politike u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lokalni izbori 2016. SDP i HNS potpisali sporazum o zajedničkom nastupu u Zagrebu Slika nije dostupna Vodstvo HNS-a u Tuhelju Pusić: Izjava ruskog ministra da je Balkan na rubu rata krajnje zabrinjava

>> Milanović: Kampanja je bila zloćudna; HDZ: Mi smo najjača stranka

Pusić kaže kako je HNS-ov put put vraćanja povjerenja u politiku i vraćanja politike među građane gdje, kako kaže, i treba biti. Smatra da je HNS doprinio stabilnosti koalicije i Vlade u kojoj i sam ima ministre. Govoreći o kampanji, Pusić je ocijenila da su kampanje različite i često žestoke, ali da se njezina stranka kalila u teškim uvjetima i da se rezultati broje na kraju.

Naglasila je da svaki HNS-ov župan, gradonačelnik, načelnik i zamjenik imaju zadaću slijediti geslo stranke, a to je da se pitaju i odgovaraju na ono što mogu učiniti za svoju sredinu, grad, općinu ili županiju, ma ne da se bave onim što bi sami mogli biti.

Vrdoljak: Savka bi bila ponosna

Ivan Vrdoljak dodao je da je cilj HNS-a na ovim izborima bio da stranka diljem Hrvatske učvrsti pozicije i smatra da je cilj ostvaren. Ocijenio je da bi Savka Dabčević Kučar bila ponosna što je u Osijeku pobijedio čovjek koji je s njom i Mikom Tripalom aktivno sudjelovao u 'hrvatskom proljeću'.

Novinarima su se obratili i novoizabrani varaždinski i bjelovarsko-bilogorski župan, Predrag Štromar i Damir Bajs. Štromar je također ocijenio da je stranka ostvarila ciljeve te je ustvrdio da je HNS pobjednik izbora. Bajs je pak zahvalio HNS-u što ga je podržao kao nezavisnog kandidata te što mu je stranka pomogla u kampanji.

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene