Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar koji je izbio kod Hvara jutros oko 5,40 sati, lokaliziran je oko 9 sati, doznaje se od glasnogovornika dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar Cvjetka Mazalina.


Požar je planuo nedaleko od trafostanice na brdu Poljunu kod Hvara, a gase ga pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Hvara, Jelse, Starog Grada i Vrboske. Vatra je zahvatila borovu šumu i ranije opožareno područje, a jedno vrijeme se kretala prema gradu Hvaru, pa je u pomoć bio pozvan i kanader, no njegov dolazak nije bio moguć zbog jake bure koja puše u Dalmaciji.

Od glasnogovornika DVD-a Hvar Mazalina također se doznaje kako je na požarištu 30-tak vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila. Oni trenutačno saniraju rubne dijelove požarišta, a za sada nema opasnosti za ljude i imovinu - trafostanicu, opservatorij (zvjezdarnicu) i repetitore koji su smješteni na Poljunu. Požarom je zahvaćeno ukupno oko 2,5 hektara.

Vezani članci Don Ranko Vidović Papa Franjo imenovao novog hvarskog biskupa: ''Hrabrimo jedni druge! Klonimo se ogovaranja i strančarenja!'' Splitska policija Kamionom pregazio ženu na rivi na Hvaru: Policija traži očevice da otkrije kako je došlo do nesreće