Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lloyd's List: Laptalo će dugo čekati na razmatranje žalbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici osuđenoga hrvatskog kapetana Kriste Laptala misle da ročišta o žalbi na presudu kojom je prvostupanjski osuđen na 14 godina zatvora neće biti još barem godinu dana, objavio je Lloyd's List.

U međuvremenu, navodi Lloyd's, diljem svijeta sve su snažniji glasovi osude načina na koji je grčki sud postupao prema njemu i još dvojici optuženih za krijumčarenje kokaina na brodu Coral Sea.

Pročitajte i ovo Denis Buntić - 2 nakon što je pretukao suprugu Sud opet odbio žalbu: Bivši reprezentativac Denis Buntić ostaje na slobodi Denis Buntić Sud odbio zahtjev drugog suda Klara Buntić podnijela zahtjev za razvod, za Dnevnik Nove TV progovorila i Denisova prva supruga: "Nikada nije digao ruku na mene"

"Rečeno mi je da na žalbu treba čekati u prosjeku osam mjeseci", rekao je John Keough III., jedan od partnera njujorške odvjetničke tvrtke Waesche, Sheinbaum & O'Regan, za Lloyd's List.

Taj je odvjetnik u timu koji je zastupao trojicu optuženih i brodara na sudu u Gračkoj. Prema njegovim riječima, odluka koju je sredinom srpnja donio grčki sud u Patrasu, "kao i sve ranije odluke grčkih sudaca u tome slučaju, zanemaruju i grčke i međunarodne zakone".

Keough kaže: "Sud je ignorirao nesporne dokaze, među ostalima i dokaze tužiteljstva, koji pokazuju da kapetan nije znao i nije mogao znati da je na brodu bilo droge, te da je kapetan nedužan i da nije odgovoran ni za djelo iz nehaja. Sud odlukom inzistira na okrutnu i nehumanu zatvaranju našega časnog kapetana i nanosi još više boli i njemu i njegovoj obitelji".

Dvojica suoptuženika kapetana Laptala s broda Coral's Sea, oslobođena su nakon što su sva trojica provela godinu dana u pritvoru u strogom grčkom zatvoru.

"Podnesena je žalba kako bi kapetan bio oslobođen svake krivnje i nadam se da će poštenje kakvo tradicionalno pokazuju grčki sudovi pomoći da se skine ljaga s njegova imena", rekao je Andreas Nassikas koji u ovome slučaju također zastupa brodara.

Nassikas se prošli tjedan sastao s predstavnicima Međunarodne federacije prijevoznika (ITF) koja je suđenje opisala kao "strahovito loše". Steve Cotton iz ITF-a rekao je da je suđenje izvedeno na brzinu i "bez ijednog čvrstog dokaza".

Lloyd's List je jedan od najstarijih svjetskih listova koji izlaze u kontinuitetu, od 1734. godine, i dalje je specijaliziran za brodarske vijesti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene