Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je izbacio, izbacio je

Kulminirao sukob u Generalskom zboru: Rojs tvrdi da su ga izbacili, Zbor objasnio da su protiv anarhije

Ljubo Ćesić Rojs
Ljubo Ćesić Rojs Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatski generalski zbor u utorak je održao izvanrednu sjednicu, a Ljubo Ćesić Rojs tvrdi da su ga izbacili. Čelnik Zbora Marinko Krešić nije nam želio ništa komentirati, a u priopćenju nema ni slova o Rojsu.

''Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora na izvanrednoj sjednici razmotrio je aktualno stanje te nakon četverosatne rasprave u kojoj su svi imali priliku iznijeti svoje stajalište većinom glasova zaključio kako treba prestati s javnim međusobnim prozivanjima te sva eventualna nezadovoljstva ili prijepore prije svega rješavati sukladno odredbama Statuta i Kodeksa te drugih važećih odluka, a to znači unutar Hrvatskog generalskog zbora'', stoji u priopćenju Hrvatskog generalskog zbora.

Dalje navode da je ukupna situacija u Hrvatskom generalskom zboru stabilna i da nastavlja odlučno djelovati sukladno propisima i prihvaćenim planovima rada. ''Hrvatski generalski zbor i nadalje će se boriti za međusobne odnose utemeljene na međusobnom uvažavanju i poštovanju, solidarnosti, kolegijalnosti, međusobnoj toleranciji i povjerenju, istinitosti, prijateljstvu i odanosti i u djelovanju unutar HGZ-a i izvan njega, uvažavajući pravo na drugačije mišljenje i poštivanje mišljenja drugih, ali ne prihvaćajući anarhiju i nepridržavanje vlastitih propisa.''

Pročitajte i ovo Prepirke u Hrvatskom generalskom zboru Izvanredni sastanak Prepirke u Hrvatskom generalskom zboru, predsjednik uzvraća: "Mi smo novo rukovodstvo, imamo tolerancije"

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs poručio je da je izbačen iz Hrvatskog generalskog zbora. ''Izbacili su me van, a za komentar slučaja zovite predsjednika Hrvatskog generalskog zbora'', rekao je za Jutarnji list.

Nazvali smo generala Krešića, no on nam ništa nije htio komentirati. ''Sve piše u priopćenju, sad idem na pogreb i ne mogu razgovarati'', kratko nam je rekao predsjednik HGZ-a Marinko Krešić. U priopćenju se ni jednom riječju ne spominje Rojs.

Krešić i njegov zamjenik Rojs sukobili su se nakon što je 12 generala napalo Krešića jer se sastao s izaslanstvom Udruženja generala BiH navodeći da se treba pitati je li netko od njih odgovoran za ratne zločine. Naknadno je Rojs zatražio da Krešić podnese ostavku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene