Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli ih izgladnjele i uplašene

Ljubitelji životinja spasili dva psa iz pakla u kojem su živjeli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volonteri udruge HappyEnd iz Pazina spasili su dvoje psića koje su zatekli kako žive u vlastitom izmetu, bez hrane i vode, a uz to nisu bili ni čipirani ni cijepljeni.

'Psi su bili izgladnjeli, prestraseni, totalno bez vode, u svom vlastitom izmetu i brdu ostalog smeca, smatrali smo da je nasa ljudska duznost da ih izbavimo iz tih uvjeta. Ocjenili smo da psi ne mogu cekati do ponedeljka dok stupimo u kontakt sa komunalnim redarom i vet inspektorom. Spremni smo na sve eventualne posljedice zbog ovog cina', piše na Facebook profilu udruge HappyEnd iz Pazina.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Aktivisti iz ove udruge već su ranije bili upoznati s uvjetima u kojima su živjeli Lunjo i Maza, te prijavili to veterinarskom inspektoru koji ništa nije mogao napraviti jer nisu pronašli vlasnika pasa. U međuvremenu su otkrili tko je vlasnik pasa, no oni su odbili primiti poziv veterinarske inspektorice, a prilikom uručenja poziva, vlasnik ga je poderao pred službenikom.

Aktivisti su u subotu oslučili uzeti stvari u svoje ruke te su 'obili lokot, nasilno otvorili vrata i uzeli ove pse'.

Na Facebook profilu udruge, jedna od aktivista koji su spasili Lunju i Mazu, napisala je kako su 'spremni na sve ventualne posljedice zbog ovog čina'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene