Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smotra vina

Ljubitelji dobre kapljice nastojali osigurati čašu za degustaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve su ceste danas vodile u središnju Istru. Kolone ljudi slijevale su se u Gračišće na osmu smotru vina središnje Istre.

Smotra se tradicionalno održava na Uskrsni ponedjeljak, a svi ljubitelji dobre kapljice nastojali su osigurati čašu za degustaciju. Konobe su bile pune. Malo strpljenja i čaša je oko vrata. Teran i malvazija su najpoznatija istarska autohtona vina koja su se mogla degustirati u gotovo svim otvorenim konobama. Tradicionalna smotra, privukla je i ove godine, unatoč lošijem vremenu, mnogo ljubitelja kvalitetnoga vina. A, trebalo je obići baš sve konobe. 'Predivno je, gradić ima atmosferu, srednjevjekovnu i sve je mnogo ljepše u toj atmosferi', rekao je posjetitelj iz Beograda. 'Ovdje sam prvi put. Jako je lijepo, ugođaj je izvrstan unutra, tako da stvarno svaka čast', hvalili su posjetitelji Gračišće.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

Trend je piti muškat

Iako se u Istri sve vrti oko malvazije i terana, u posljednje vrijeme, trend je piti i muškat. 'Dosta idu bijela vina, laganija vina i to je sada trend ne samo kod nas nego i u Europi', rekao je Ranko Anđelini, vinar. Za organizatore, još jedna smotra je uspješno odrađena. 'Ja vjerujem da će do kraja dana biti Gračišće krcato, a odaziv vinara me posebno impresionira jer je 289 vinara je naših i 30 vina iz kontinentalne Hrvatske', rekao je Ivan Mijandrušić, načelnik općine Gračišće. Istra je još jednom potvrdila da najviše voli i vjeruje vlastitoj tradiciji.

Pijete li rado vino?

  • Veliki sam ljubitelj
  • Samo ponekad
  • Ne samo vina...

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene