Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Doživjeti stoti rođendan ili pedesetu godišnjicu braka - malo tko je te sreće. No, junaci naše sljedeće priče, danas imaju razloga za veliko slavlje. I dokazuju da je ljubav zaista pokretač svega!


Korak po korak, ponovno su došli do oltara, a nakon pedeset godina braka, Pavo i Cecilija Januš opet su postali jedno. Prije pedeset godina nisu imali novac za prsten. Ali imali su nešto što se ne može kupiti novcem, ljubav. Život ih je kažu naučio da ljubav ne znači međusobno se gledati, već zajedno gledati u istom smjeru. 'Samostalan čovjek ne može biti sam. Ni za stolom kada jede ne može biti sam, u dvoje je sve puno ljepše', kaže Pavo Januš, a njegova supruga Cecilija dijeli recept za dugoročan brak. 'Samo strpljenje i Bogu se moliti. Uho, koliko sam krunica izmolila u ovih pedesetih godina', pita se Cecilija Januš.

Vezani članci Gay vjenčanje Većina Švicaraca je za brak za sve: Najavili izmjenu zakona Svađa bračnog para, ilustracija Prijeti li ovoj europskoj zemlji zabrana razvoda braka? "To je civilizacijski nedopustivo, a nisam sigurna ni koliko je u interesu Crkve"

Dok bračni par Januš obilježava 50 godina braka, Marija Mihaliček slavi svoj stoti rođendan. Cijelo stoljeće na leđima, sedam kćeri , osam unuka, deset praunuka i pet prapraunuka – to je pravi razlog za tulum. Njen recept za dugi život je jednostavan. 'Puno radosti i umjereno jela i pića', kaže baka Marija.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju