Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavljeničke obljetnice

VIDEO: Doživjeti stotu i 50 godina braka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doživjeti stoti rođendan ili pedesetu godišnjicu braka - malo tko je te sreće. No, junaci naše sljedeće priče, danas imaju razloga za veliko slavlje. I dokazuju da je ljubav zaista pokretač svega!

Korak po korak, ponovno su došli do oltara, a nakon pedeset godina braka, Pavo i Cecilija Januš opet su postali jedno. Prije pedeset godina nisu imali novac za prsten. Ali imali su nešto što se ne može kupiti novcem, ljubav. Život ih je kažu naučio da ljubav ne znači međusobno se gledati, već zajedno gledati u istom smjeru. 'Samostalan čovjek ne može biti sam. Ni za stolom kada jede ne može biti sam, u dvoje je sve puno ljepše', kaže Pavo Januš, a njegova supruga Cecilija dijeli recept za dugoročan brak. 'Samo strpljenje i Bogu se moliti. Uho, koliko sam krunica izmolila u ovih pedesetih godina', pita se Cecilija Januš.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka Ilustracija Dirljiva priča U braku su 63 godine, sve su radili zajedno, ali ovo nisu očekivali: "Kad nitko ne gleda, tata se šulja u maminu sobu"

Dok bračni par Januš obilježava 50 godina braka, Marija Mihaliček slavi svoj stoti rođendan. Cijelo stoljeće na leđima, sedam kćeri , osam unuka, deset praunuka i pet prapraunuka – to je pravi razlog za tulum. Njen recept za dugi život je jednostavan. 'Puno radosti i umjereno jela i pića', kaže baka Marija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene