Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nevolje s vremenom obilježit će i ovaj tjedan. Sprema se velika promjena - pad temperature, kiša, grmljavina pa čak i na moru. Ljeto odlazi na kratki odmor.


Uživanje na moru sutra će poremetiti kiša i grmljavina. Očekuje se pravo osvježenje.

Vezani članci Snježna oluja u Nizozemskoj stvara probleme 01 ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće Nestabilno vrijeme (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Je li ovo zaista neobično vrijeme? I idućih nas dana očekuju kiša i grmljavina, a moguća je i tuča

'To znači više oblaka, mjestimična kiša, pljuskovi i grmljavina. I ono što je najvažnije, zamjetno osvježenje', najavio je meteorolog prof. Milan Sijerković.

Najveće promjene bit će u Lici i Gorskom Kotaru. Dok će u Dalmaciji i dalje biti najviše sunčano.'U kopnenom području Hrvatske temperature će sigurno biti 7-8 stupnjeva niže nego danas. Na moru, osobito u Dalmaciji manja'.

Nagle promjene sunačnih i kišnih razdoblja izmjenjivat će se do kraja tjedna. 'Ljeto se može malo odmarati'.

Nevolje zbog lošeg vremena negdje su već počele. Jak vjetar potopio je 14-metarsku brodicu na Braču, a jedrilica kod Pule zatražila je pomoć, jer nije mogla doploviti do odredišta.

Olujno nevrijeme praćeno snažnim vjetrom danas je oko 17:30 pogodilo srednji dio Virovitičko-podravske županije. Vjetar je srušio stabla i kidao grane na drveću te nosio crjepove s krovova.