Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljetne vrućine i suša uzrokovale su teškoće u opskrbi pitkom vodom u nekim mjestima, selima i zaseocima u Lici, a najteže je na području rakovičke općine i naselja Smoljanca u općini Plitvičkim Jezerima.


‘Potrošači na tom području sada dobivaju 750 umjesto 950 litara vode u minuti pa je dva puta na dan uvedena redukcija potrošnje’, rekao je načelnik općine Plitvičkih Jezera Ivica Kukuruzović. Na terenu su ekipe ‘Komunalca’, koji svaki dan prate stanje, a vatrogasci iz Korenice i Otočca vodu u sustav povremeno dopumpavaju iz cisterna kako bi se njezina nestašica barem dijelom ublažila.

Vezani članci Život bez pitke vode - 7 Očajni su jer nemaju osnovne uvjete za život. Stručnjaci poručuju: "Ta voda apsolutno nije za piće", "Ne preporučuje se koristiti ni za tuširanje" Ilustracija Dobre vijesti za Zagrepčane: Cijena vode ostaje ista, do daljnjeg u primjeni stari cjenik

Zbog suše voda u cisternama

Predstavnici općina Rakovice i Plitvičkih Jezera dogovorili su se o zajedničkim aktivnostima, a Javna ustanova Nacionalnog parka Plitvičkih jezera također prati stanje, jer se vodovodni sustav opskrbljuje iz jezera Kozjaka. Inače, zbog suše, u najudaljenija sela i zaseoke u Ličko-senjskoj županiji voda se ovih dana odvozi uglavnom cisternama vatrogasnih društava. (Hina)


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju