Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Linić: Vlada lijevog centra i dalje moguća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef SDP-ovog izbornog stožera Slavko Linić izjavio je kako SDP ne odustaje od okupljanja većine za sastavljanje vlade lijevog centra, istaknuvši kako je takva vlada moguća sve dok iz koalicije HSS-HSLS ne kažu da ne žele koalirati sa SDP-om.

Osvrčući se na potpisani koalicijski sporazum HDZ-a i HSU-a, Linić je rekao kako je SDP 'šokiran' jer se u sporazumu navodi da, zbog tehničke vlade, ove godine umirovljenici neće dobiti božićnicu.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Napomenuo je da je SDP, vodeći se prošlogodišnjim iskustvom kada je božićnica isplaćena, no za nju nije bila predviđena proračunska stavka, kod donošenja proračuna u Saboru predlagao da se božićnica za umirovljenike definira proračunom, ali HDZ na to nije pristao. 

'Prema tome, to je svjesni potez Ive Sanadera i samo govori o
karakteru predsjednika HDZ-a', rekao je Linić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene