Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika

Linić: Vlada je jedini rasipnik, svi ostali štede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić danas je na konferenciji za novinstvo u Rijeci ocijenio neozbiljnim najave uvođenja poreza na imovinu u sredini godine pošto su se, kako je rekao, u vladi tri godine podsmjehivali SDP-ovim prijedlozima da se to učini.

Samo uvođenje novog poreza ne smije se provesti, a da se, kako je predlagao SDP, prije ne smanje doprinosi za zdravstvo pa da se prihod od poreza na imovinu usmjeri u zdravstvo, kazao je Linić. Inače će se, smatra, prihodi od novog poreza samo 'utopiti' u proračun pa neće pridonijeti rasterećenju plaća, poticanju rada i poduzetništva. Linić je ustvrdio da vlada djeluje brzopleto, neodgovorno i nejasno, navevši da ne uspijeva suzbiti nelikvidnost, što onemogućuje ulaganja. Vlada u prvih šest mjeseci ove godine samo najavljuje promjene, štednju, izlaz iz nelikvidnosti i borbu protiv nezaposlenosti, a nije u stanju provesti ni jednu promjenu brzo i djelotvorno, ocijenio je. Sada štede građani i gospodarstvenici, a vlada je jedini rasipnik, drži Linić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Slika nije dostupna Kako iz krize? Lavina kritika na vladine mjere: Crne točke nelikvidnost i nezaposlenost!

'Drago mi je da su se sindikati organizirali te da su se okrenuli građanima organizirajući prikupljanje potpisa za referendum o zakonu o radu. Time se govori vlasti da ne može dobiti prolaznu ocjenu', istaknuo je. Saborski zastupnik Željko Jovanović rekao je da vladine mjere za oporavak gospodarstva samo služe za 'krpanje proračuna' i 'čuvanje fotelja' vladajućih. 'Premijerka Jadranka Kosor dovela je zemlju u najgore stanje u povijesti, a njezini novi potezi pokazuju da je izgubila kompas. Građani masovnim odzivom na potpisivanje za referendum pokazuju da ne vjeruju vladi', smatra Jovanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene