Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić o PDV-u

Linić: Viču nam da smo KRETENI, a mi velimo...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić žestoko se obrušio na kritičare koji tvrde da je spuštanjem stope PDV-a u turizmu na 10 posto uništen proračun.

Ministar financija Slavko Linić poručio je kako je mjera spuštanja stope PDV-a u turizmu i ugostiteljstvu na 10 posto dala željene efekte.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Damir Novotny PREDBLAGDANSKO VRIJEME Potrošačko ludilo je na vrhuncu, a najbolji dani tek slijede: Građani su nakon dvije godine jednostavno pustili kočnicu

'2012. smo imali zatvaranje radnih mjesta, otpuštanje. Kao što vidite, u sektoru trgovine i ugostiteljstva nemamo toga, u biti čak nismo vidjeli ni pad cijena što znači da je sektor obrta i poduzetništva u dijelu trgovine i ugostiteljstva imao dodatne prihode pa je mogao konsolidirati svoje poslovanje i zadržati zaposlene', kazao je ministar.

>> Evo kakvi PROBLEMI tek čekaju ugostitelje

Prema Liniću, turistički su poduzetnici od spuštanja PDV-a imali velike koristi.

'To je pomoć gospodarstvu, ogromna pomoć. To jesu nedostajuća sredstva u proračunu, ali kao što vidite, protivnici Vlade pričaju 'ubijate gospodarstvo, gazite ih, ne razmišljate, ne poduzimate mjere', a kao što vidimo to je velika pomoć', rekao je još Linić.

Utvrdit ćemo tko je krao, kako je krao i tko se obogatio

Kaže da je stvorena ogromna baza podataka sa svim dokumentacijskim osnovama da se može utvrditi 'tko je krao, kako je krao i tko se obogatio'.

'Počinje ogroman strah onih koji se boje da će Vlada doći do njihovih prevara, da će Vlada početi sankcionirati njihove prevare i da ćemo građanima vrlo jasno poručiti: Evo vidite, ti su krivi za krizu i za uništenje u Hrvatskoj', dodao je Linić.

Viču nam da smo kreteni...

Žestoko se obrušio na kritičare koji tvrde da sniženjem stope PDV-a u ugostiteljstvu nije imalo učinka. Nazvao ih je neozbiljnima i neobjektivnima.

'Protivnici Vlade kažu: ubijate gospodarstvo, gazite ih. E onda da se opet napadne Vlada jer ima rezultate i sada imamo filozofiju: kreteni koji su jednostavno otpilili 5 milijardi kuna iz proračuna. Vi jučer slušate naše kritičare koji viču '25 posto je ubilo potrošnju'. Sada slušate 'kreteni su spustili PDV na 10 posto' i nitko ne veli da je to diglo potrošnju, nego da smo mi uništili proračun. Prema tome, to samo pokazuje da panika i strah guraju novac u otpor prema Vladi. A mi velimo: Ne, gospodo. Svaka mjera je imala svoje efekte i svoje rezultate', kazao je ministar financija.

Pojasnio je da je Vlada sa svakom promjenom porezne stope uvijek pravila nekakvu kompenzaciju.

'Mi nismo grabili novac u proračun da bismo pokrivali rupe, mi smo zaista uvijek radili na način da, ako smo digli PDV, imali smo spuštanje stope za ovu djelatnost, a imali smo i spuštanje stope zdravstvenog doprinosa. Uvijek smo na neki način kompenzirali, ali na koji način? Tako da privredi pomognemo preživjeti krizu. U tome Vlada polako uspijeva i zato je velika nervoza kod naših kritičara koji su se počeli baviti neobjektivnim i neozbiljnim kritiziranjem', rekao je još Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene