Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše planiranje

Linić 'ukorio' Jovanovića još u ožujku: Nećeš imati novaca za isplatu plaća u prosincu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić svojem je stranačkom kolegi i ministru obrazovanja Željku Jovanoviću uputio dopis u kojem ga upozorava kako je već u siječnju ove godine prekoračio planiranu svotu u državnom proračunu.

U ožujku ove godine ministar financija Slavko Linić uputio je Jovanovićevom ministarstvu dopis u kojem ga upozorava da je već u siječnju 2013. za jedan posto prekoračio planiranu svotu u državnom proračunu za ovu godinu, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače Sustav plaća - 3 Kritike ne prestaju Magla oko reforme s plaćama: "Premijer bi dobio koeficijent 5, a mi obični učitelji 1,9. Pitam se gdje je pravičnost?"

U dopisu je istaknuto kako je MOZS isplatio oko 9% planiranih godišnjih rashoda za zaposlene, navodi taj list. Dodano je kako ministarstvo neće imati dovoljno novaca u prosincu za plaće prosvjetara, odnosno 600 do 700 milijuna kuna.

Jovanović javno 'pegla' odnos s Linićem

Ministar Linić u dopisu navodno odgovara na upit koji mu je poslao ministar Jovanović i u kojemu predlaže uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu MZOS-a.

Zanimljivo je da je ministar Željko Jovanović, koji često voli isticati da u školama postoji višak nastavnika, u dopisu Ministarstvu financija zatražio povećanje broja državnih službenika i namještenika u svome ministarstvu za 30 ljudi, odnosno sa sadašnjih 363 na 393.

Linić mu je, piše taj dnevni list, odgovorio da, unatoč tome što nisu prekoračili sredstva u stavci administracija i upravljanje, nema dovoljno novaca za zapošljavanje novih zaposlenika.

Ovih dana, nakon što je ukinut prijevoz, božićnica i regres zaposlenicima u prosvjeti, sindikalisti i poznavatelji prilika u MZOS optužuju ministra Jovanovića da već skoro godinu dana zna da će mu u prosincu nedostajati novac za isplatu dvanaeste plaće.

I sam ministar Jovanović nedavno je javno je rekao da 'ako se itko ima pravo ljutiti na njega, to je onda ministar financija', očito znajući što ga očekuje u prosincu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene