Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreću sa zakašnjenjem

Linić: Sve ispod rasta od 0,8 posto bit će neuspjeh

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavko Linić je za Dnevnik Nove TV potvrdio - sve ispod rasta od 0,8 posto bit će neuspjeh.

Ministar nastavlja po planu. Nakon HPB-a na red je došlo i Croatia osiguranje. Cilj je do kraja godine prodajom udjela u tim tvrtkama osigurati 2 milijarde kuna. 'Vladi je važno, jer su to prihodi koji će umanjiti deficit i financiranje deficita', ističe Linić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbija razgovor s radnicima Diokija Linić ne odustaje od ideje da ograniči minuse na tekućim računima Slika nije dostupna Unatoč smanjenju procjene Linić očekuje rast BDP-a i nakon prognoza EK

>> Linić: Imamo loše rezultate, očito i nama treba vremena

Prodaju, ali tvrde kako i čuvaju utjecaj države. 'Želimo zadržati 25 plus jednu dionicu da bi mogli odlučivati o strateškim stvarima', dodaje Linić. Dvije milijarde više u proračunu, manje zaduživanje. Sve to je na staklenim nogama ako nema rasta. Je li 0,8 posto dostižno?

'Plan je bio 0,8, prema tome rezultati bi bili bolji da su prognoze, a ne može biti ako je uspjeh nula. Uspjeh je ako je gospodarski rast', ističe Linić. Vlada je, sada je jasno, direktore u pet tvrtki precijenila. Hrvatske vode, Hrvatske šume, HAC, HC, HŽ. Trebali su biti pokretač rasta, a do sada su bili kočničar.

'Krećemo s malim zakašnjenjem', kaže Linić. Oni kreću, a već su trebali odraditi pola posla. Od jeseni menadžerima u tvrtkama, ako nakon 60 dana ne pokrenu stečaj, dolaze kazne. 'Uprava s odgovornošću jest odgovorna i kazneno ako ne pokrene stečaj u zakonski određenom vremenu', dodao je ministar Orsat Miljanić.

Kazna će biti i do dvije godine zatvora. Nova sjednica, nova pravila. Ministri za pitanja više nemaju vremena.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene