Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Linić optužuje

Linić uzvraća udarac i u pismu Milanoviću prozvao bivšu ravnateljicu Porezne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pismu objavljenom na stranicama Ministarstva financija Linić se na tri stranice očitovao o slučaju Spačva.

Na stranicama Ministarstva financija objavljeno je očitovanje ministra Slavka Linića o slučaju Spačva u kojem je prozvao bivšu šeficu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec.  Pismo je započeo riječima 'Poštovani gospodine predsjedniče Vlade'.

'U travnju 2014. obaviješten sam o nalazu ravnateljice Čavlović-Smiljanec da je zemljište u predstečajnom postupku Spačva d.d. precijenjeno te da su velike razlike u procjenama. Kako me je ravnateljica o tome osobno obavijestila tijekom travnja 2014., a sudska odluka je donesena u svibnju 2013. zaključio sam da je sa ulaskom novog vlasnika i potpisanim Sporazumom s ostalim vjerovnicima predmet predstečajne nagodbe zaključen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ma je li to moguće? Matijašević brani Linića: 'Spasio je 600 radnika i 200 milijuna kuna' Slika nije dostupna Pokrenuta istraga USKOK: Zatražili smo dokumentaciju o kupnji zemljišta tvrtke Spačva

Uputio sam ravnateljicu, s obzirom da procjena Područnog ureda Vukovar odstupa od procjene vještaka, da učini novu procjenu jer sam ocijenio da možemo zbog eventualnih kriminalnih radnji pokrenuti postupak naknade štete od sudskog vještaka i revizora društva Spačva d.d.

Smatram da je neodgovorno prozivanje svojih suradnika od strane gospođe Čavlović-Smiljanec za novi izbor sudskog vještaka, iz razloga što je za dodatnu procjenu bila osobno zadužena. Temeljem pristigle nove procjene ne nalazim elemenata prijevare i kriminalnih radnji, a to znači niti eventualnog zahtjeva za naknadu štete.

S obzirom na pismo ravnateljice Čavlović-Smiljanec od 2. svibnja o.g. koji ste mi uputili, postavlja se pitanje što je to ravnateljica poduzela pravovremeno', dio je pisma koje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene