Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog grmljavinskog nevremena

Lika - problemi u opskrbi električnom energijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoćnje grmljavinsko nevrijeme koje je, praćeno jakim vjetrom, pogodilo Gospić i druga lička mjesta uzrokovalo je kvarove na dalekovodima pa su mnoga kućanstva i danas bila bez električne struje.

Mnogo je kvarova na 10-kilovoltnim dalekovodima i mreži na području Donjeg Lapca, Srba i Gospića.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao Djeca u OŠ Ivanja Reka nastavu su slušala u dekama kvar na sustavu FOTO/VIDEO Skandal u Zagrebu! Djeca se zbog "slabe struje" smrzavala u učionicama, a djelatnik punio Mercedes. Imamo odgovor ravnateljice

Bez struje su naselja: Pazarište, Kosinj, Mogorić, šire područje Gospića, Medka i Mogorića. Popravljen je kvar na 35-kilovoltnom dalekovodu Lički Osik-Plitvice.

>> VIDEO: 'Vrištali smo, bilo nas je strah'

Zbog obilne kiše, a u Gospiću je sinoć u dva sata palo 120 litara kiše po četvornome metru, voda je ušla u desetak trafostanica iz kojih je ispumpana. Kako se popodne doznaje od direktora 'Elektrolike' u Gospiću Nikole Šulentića, popravljeni su kvarovi i na većini dalekovoda. Neka naselja struju su dobila korištenjem mogućnosti dvostrukog napajanja.

No, noćas će ipak bez struje biti potrošači na području Srednje Gore, Podlapače, lapačkoga kraja (Kestenovac, Nebljusi) i Vratnika te u zaleđu Senja, rekao je Šulentić. Na terenu su 22 ekipe sa 108 djelatnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene