Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sinoćnje grmljavinsko nevrijeme koje je, praćeno jakim vjetrom, pogodilo Gospić i druga lička mjesta uzrokovalo je kvarove na dalekovodima pa su mnoga kućanstva i danas bila bez električne struje.


Mnogo je kvarova na 10-kilovoltnim dalekovodima i mreži na području Donjeg Lapca, Srba i Gospića.

Vezani članci Opasna zgrada, branitelji na čekanju - 2 Gdje je zapelo? Stanari braniteljske zgrade pet godina čekaju sanaciju nakon požara: "Obećanja smo se dosad naslušali... Imamo toga i previše" Gospić iz zraka - 2 Ovaj kraj može se pohvaliti najvećim gradom u Hrvatskoj, ali ima i golemi neiskorišteni potencijal: "Da bih tu baš živio? Nažalost, ne vjerujem"

Bez struje su naselja: Pazarište, Kosinj, Mogorić, šire područje Gospića, Medka i Mogorića. Popravljen je kvar na 35-kilovoltnom dalekovodu Lički Osik-Plitvice.

>> VIDEO: 'Vrištali smo, bilo nas je strah'

Zbog obilne kiše, a u Gospiću je sinoć u dva sata palo 120 litara kiše po četvornome metru, voda je ušla u desetak trafostanica iz kojih je ispumpana. Kako se popodne doznaje od direktora 'Elektrolike' u Gospiću Nikole Šulentića, popravljeni su kvarovi i na većini dalekovoda. Neka naselja struju su dobila korištenjem mogućnosti dvostrukog napajanja.

No, noćas će ipak bez struje biti potrošači na području Srednje Gore, Podlapače, lapačkoga kraja (Kestenovac, Nebljusi) i Vratnika te u zaleđu Senja, rekao je Šulentić. Na terenu su 22 ekipe sa 108 djelatnika.