Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna situacija

Lijes s Metkovkom izbacili na aerodromu u Frankfurtu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kovčeg s tijelom Sanje Jerković, rođene Metkovke koja je živjela u New Yorku, nebrigom Croatie Aitlines stajao je deset sati odbačen na aerodromskom skladištu u Frankfurtu.

Pretpostavlja se da kovčeg nije ukrcan jer je bilo previše prtljage putnika na tom letu, no bizarno je zvučalo neslužbeno objašnjenje da je kovčeg bio prevelik, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan?

Tek na inzistiranje pogrebnika i članova obitelji, kovčeg je poslan idućim letom za Zagreb. Sanja Jerković preminula je nakon duge i teške bolesti, a prema vlastitoj želji trebala je biti pokopana u Metkoviću.

No, tijelo Sanje u Frankfurtu je zamijenjeno s nečijom prtljagom i nikada nije stiglo u Split. Croatia Airlines službeno nikoga nije obavijestila, već je pogrebnik Krešimir Jelić, zadužen za organizaciju pogreba u Metkoviću, privatnim kanalima saznao da je tijelo pokojnice ostalo u Frankfurtu.

'Nitko nam ništa nije rekao'

Jelić je pojasnio kako je do problema došlo kada je Croatia Airlines trebala preuzeti kovčeg. 'Uredno smo platili let za kovčeg u iznosu od 2500 dolara. Nitko nam ništa nije rekao. Da su kazali da se ne može ukrcati za Split, mi bismo pristali na Zagreb ili Dubrovnik, a otvorena je bila i opcija da pogrebnik pođe po njega u Frankfurt', ispričao je.

Mario Batinović, brat pokojne Sanje, ispričao je kako je obitelj bila očajna saznavši da se lijes nalazi u Frankfurtu. 'Cilj nam je bio da njezine posmrtne ostatke u Metković dovezemo do sprovoda, koji je bio zakazan za utorak u 17 sati na groblju svetog Ivana, i uspjeli smo u tome', ispričao je.

Od Croatia Airlinesa traže ispriku i naknadu troškova prijevoza od Zagreba do Metkovića. No, i treći dan od nemilog događaja obitelj nitko nije kontaktirao.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene