Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liječnici se putem medija prepucavaju oko zasluga za spašavanje života opečenog dječaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je uslijedila objava izvanredne informacije da se dječak, koji se zapalio na hodniku Varaždinske škole, izvukao iz ralja smrti i štoviše, da se počinje oporavljati u u Klaićevoj bolnici, uslijedio je nastavak koji izaziva mučninu javnosti.

Prošlog petka Jutarnji list je objavio priču kako je oporavak dječaka uspjeh medicine, jer u početku, liječnici nisu polagali velike nade u oporavak. Po statistici, ovakav je oporavak iznad granica mogućeg.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio''

Internisti, anesteziolozi i ostali vrhunski stručnjaci odradili su svoje, a onda je došao red i na kirurgiju. U tekstu uvaženi kirurg, dr. Antun Klijenak, objašnjava kako malom pacijentu pokušavaju rekonstruirati kožu lica, te da će za to biti korištene fotografije koje su ustupili dječakoi roditelji.

Spomenuti doktor ne iznosi nikakve prognoze oporavka, uredništvo tekst oprema i naslovom ‘Uspjeh liječnika u Klaićevoj’, međutim, stavlja sliku doktora koji za javnost postaje sinonim uspjeha. U samom tekstu sudjeluje i predstojnik Klinike za kirurgiju, profesor Božidar Župančić. Čini se kako je sve u redu, međutim, danas je uslijedio neugodan nastavak.

>> Teško opečeni dječak iz Varaždina izvan je životne opasnosti

>> Varaždinski učenik se zapalio pred djevojčicom zbog koje je patio! 

Pod oznakom ‘ekskluzivno’ za Večernji list govore stručnjaci koji se brinu o dječaku. Međutim, teško je ne uočiti, kako nema slike, a ni spomena dr. Klijenka. Spominje se tim, a na slikama sve šefovi. I ono što najviše bode oči: snažno osporavanje navoda, djela i neosporno zasluga njihova kolege Klijenka.

‘Govoriti o rekonstrukciji lica uz pomoć fotografija potpuna je besmislica!’, stoji izjava dr. Župančića u Večernjem listu.

‘Iza mene stoje rad i rezultati. Liječenje opeklina je timski rad, ali jasno je i da plastični kirurg od početka mora biti uključen', rekao je dr. Antun Klijenak.

'Dr. Klijenak je od trenutka primitka u bolnicu bio među prvima koji je pomogao mojem sinu i procjenjivao situaciju te vodio brigu o njegovim ranama', rekla je majka opečenog dječaka.

Stoga nije jasno zašto bolnica inzistira na timu do te mjere da negira evidentne zasluge dr. Klijenka.

'Dr. Klijenak je vrhunski stručnjak što se tiče operativnog dijela, ali zamjeram mu to što informacije treba dogovoriti na razini ustanove. Tim koji brine o Marku sastoji se u prvom redu od intenzivista, anesteziologa i tima dječjih kirurga, ali i niza drugih stručnjaka iz ove i drugih ustanova da bi što bolje zbrinuli teške ozlijede tog djeteta', rekao je dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice.

Dr. Roić također tvrdi da tekst objavljen u Jutarnjem listu nije autoriziran iako i dr. Klijenak i novinarka Ivana Krnić, autorica teksta, tvrde da je on autoriziran.

'Intervju za Jutranji list dao sam na inzistiranje menadžmenta bolnice i pod vodstvom dr. Župančića', rekao je u emisiji '10 do 8' dr. Klijenak.

'Da, tekst je autoriziran. Autorizirao ga je dr. Božidar Župančić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju u Klaićevoj bolnici', potvrdila je i novinarka.

Opširnije o spornim zaslugama liječnika možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene