Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teške optužbe upućene dječjoj kardiologiji na Rebru. Roditelji četverogodišnje Lee optužuju predstojnika Klinike da im je bespotrebno liječio zdravo dijete i ugradio mu defibrilator u tijelo. Liječnik tvrdi kako je dijete životno ugroženo, te da su mu spasili život.


Lea je kao dvomjesečna beba reanimirana, kako roditelji tvrde zbog običnog gušenja hranom. Optužuju liječnike da su potpuno zdravu djevojčicu tad počeli liječiti lijekovima za srčane aritmije i epilepsiju. ‘Dijete doživljava kliničku smrt, pada u arrest. To se kasnije ispostavilo od lijekova, lijekovi su krivi jer dijete zaista genetskih poremećaja nema’, rekao je otac Miroslav Šokić. ‘Dijete nije zdravo. Dijete je u životnoj ugrozi, zašto me to pitate, s roditeljima nešto nije u redu’, smatra professor doktor Ivan Malčić, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC Zagreb.

Vezani članci Prva transplantacija rožnice u KBC-u Split - 2 Sjajne vijesti iz hrvatskih bolnica: Liječnici u Splitu prvi put transplantirali rožnicu, a na zagrebački Sveti Duh zbog operacija očiju dolaze pacijenti iz 15 zemalja KBC Osijek U Osijeku umrla i peta zaražena osoba, zabilježena tri nova slučaja zaraze

Otišli su po drugo mišljenje u Njemačku nakon što joj je profesor Malčić ugradio defibrilator da je oživi ako joj stane srce. ‘Zadnjih 7 mjeseci uopće nije bio u funkciji znači da joj je trebao spasit život ne bi mogao spasit’, kaže otac.
‘Njemački liječnici utvrdili su da se uređaj uključio čak 132 puta i djetetu toliko puta spasio život a zadnje uključenje bilo je upravo tijekom boravka u Njemačkoj. Isto tako u Njemačkoj su potvrdili sve naše dijagnoze’, dodaje doktor Malčić.

‘Qt interval, što je doktor Malčić dijagnosticirao, dijete uopće nema. Interval je u normalnim okvirima’, ogorčen je otac.
‘Oni su napisali da je njihovo dijete zdravo a ipak su dali ugraditi tamo elektrostimulator i sad treba to platiti. To je skupo, to je 23 tisuće eura, oni sad žele pritiscima i prijetnjama vratit taj novac’, uvjeren je doktor Malčić.

‘Ukoliko oni ne priznaju nama troškove mi ćemo zasigurno sve tužiti, od HZZO-a, Ivana Malčića, kojeg opet pozivam neka bude čovjek, neka me nazove, neka se ispriča javno meni’, rekao je otac Šokić. ‘S roditeljima nešto nije u redu. ne bih htio neke ružne riječi govorit’, uvjeren je doktor. Čini se da će komunikaciju nastaviti na sudu.