Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi Zagrepčanin je u komi. Iduća dva dana će biti kritična za njegov oporavak.


26-godišnji Ivan Stvorić iz Zagreba brutalno je pretučen u utorak navečer u Santiagu u Čileu. Nekoliko sati nakon napada, u zoru, pronašla ga je policija. Onesviješten je ležao nasred ceste.  'Još je u komi, zadobio je prijelom lubanje, jedno mu je plućno krilo kolabiralo, a čilenaski liječnici na odjelu intenzivne njege tvrde da su iduća dva dana kritična', rekao je njegov bratić Saša Drašković iz Slavonskog Broda za Večernji list.

Vezani članci Vjeko Sliško izašao iz pritvora (Foto: Marin Tironi/Pixsell) - 3 Nasmijan i dobro raspoložen: Vjeko Sliško nakon mjesec dana izašao iz pritvora u Remetincu Krađa (Foto: Screenshot/YouTube) Svirepi lopov ostao bez ukradenog televizora kad je sreo još lukavijeg kolegu

Ivan se prošle godine preselio u Santiago i to zbog ljubavi. U Zagrebu je završio Elektrotehničku školu, no u Čileu ne može naći posao. Ondje je nezaposlen mjesecima, ali posao ima njegova 25-godišnja supruga. U Hrvatsku je dolazio s vremena na vrijeme zbog sređivanja dokumenata.

Za napadačima se još uvijek traga

Kako Ivan nije zdravstveno osiguran, njegova je majka Vesna Stvorić zatražila od hrvatskog veleposlanstva u Čileu da ga posjete u bolnici te da mu pomognu podmiriti troškove liječenja i povratka u Hrvatsku. Majka nema tisuću eura, koliko joj najmanje treba za posjet sinu. Susjedi i Ivanovi prijatelji su počeli skupljati novac za njen put.

U Ministarstvu vanjskih poslova su potvrdili da su djelatnici veleposlanstva već posjetili Ivana. Iako su zatražili, još uvijek nisu primili izvješće čileanske policije o kobnom događaju. Za Ivanovim napadačima se još uvijek traga, informacije su koje ima njegov bratić Saša.