Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi Zagrepčanin je u komi. Iduća dva dana će biti kritična za njegov oporavak.


26-godišnji Ivan Stvorić iz Zagreba brutalno je pretučen u utorak navečer u Santiagu u Čileu. Nekoliko sati nakon napada, u zoru, pronašla ga je policija. Onesviješten je ležao nasred ceste.  'Još je u komi, zadobio je prijelom lubanje, jedno mu je plućno krilo kolabiralo, a čilenaski liječnici na odjelu intenzivne njege tvrde da su iduća dva dana kritična', rekao je njegov bratić Saša Drašković iz Slavonskog Broda za Večernji list.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) U centru Splita napali mladog Šveđanina i slomili mu čeljust, odbio operaciju: "Zahvat ću obaviti u Švedskoj" Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Napad u Makarskoj: Mladići i djevojka presreli 27-godišnjaka na ulici. Tukli ga i ponižavali zato što je iz Zagreba?

Ivan se prošle godine preselio u Santiago i to zbog ljubavi. U Zagrebu je završio Elektrotehničku školu, no u Čileu ne može naći posao. Ondje je nezaposlen mjesecima, ali posao ima njegova 25-godišnja supruga. U Hrvatsku je dolazio s vremena na vrijeme zbog sređivanja dokumenata.

Za napadačima se još uvijek traga

Kako Ivan nije zdravstveno osiguran, njegova je majka Vesna Stvorić zatražila od hrvatskog veleposlanstva u Čileu da ga posjete u bolnici te da mu pomognu podmiriti troškove liječenja i povratka u Hrvatsku. Majka nema tisuću eura, koliko joj najmanje treba za posjet sinu. Susjedi i Ivanovi prijatelji su počeli skupljati novac za njen put.

U Ministarstvu vanjskih poslova su potvrdili da su djelatnici veleposlanstva već posjetili Ivana. Iako su zatražili, još uvijek nisu primili izvješće čileanske policije o kobnom događaju. Za Ivanovim napadačima se još uvijek traga, informacije su koje ima njegov bratić Saša.