Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti prepoznali kvalitetu

Leži li u ovome ključ cjelogodišnje turističke sezone?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turizam je naša najuspješnija gospodarska grana pa svi promišljaju na koji način produljiti sezonu ili još bolje ostvariti cjelogodišnji turizam. Na Kvarneru će to pokušati ostvariti jačanjem zdravstvenog turizma. Nije tajna da su tamošnji stomatolozi popularni među Talijanima, kao ni estetski kirurzi među njemačkim i češkim turistima.

Strani su gosti prepoznali naše stručnjake, našu uslugu, ali i naše cijene. Najčešće se odlučuju za usluge stomatologa te za estetske zahvate koji u pravilu stoje dvostruko manje nego u zemljama iz kojih dolaze. Najčešće nam dolaze iz susjednih zemalja i tu na Kvarneru spajaju ugodno s korisnim - odmor i zdravlje.

Pročitajte i ovo Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone

Takvu uslugu traži sve više turista. Pojedine naše poliklinike već su postale pravi brend no za daljnji razvoj ovakve vrste turizma nužno je brendirati cijelu zemlju ili regiju.

>> U turizmu predviđene investicije vrijedne sedam milijardi eura

Osim dentalne i estetske medicine u dobrom se smjeru razvija i oftalmologija, rehabilitacijska medicima, a ne treba zaboraviti da naša blaga klima pogoduje liječenju cijelog niza bolesti te da imamo mnogobrojna poznata lječilišta.

Ograničavajući faktor, kažu nam jest povezanost Hrvatske i to low cost zračnim kompanijama pa nas tako najčešće posjećuju naši susjedi kojima putovanje automobilom ne traje dolje od 3 do 4 sata. No uspijemo li se zaista brendirati kao odredište zdravstvenog turizma otvara se tu prostor za još mnoge grane i medicine i turizma. I to tijekom cijele godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene