Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Partija podunavskih Srba (PPS) priopćila je danas kako razumije i suosjeća sa svima koje je presuda Haaškog suda "vukovarskoj trojci" povrijedila i stvorila osjećaj nepravde.


No, također je ustvrdila kako su se, "ohrabreni institucionalnom, orekstriranom kampanjom protiv Haaškog suda, pojedinci i skupine u Hrvatskoj opet okrenuli prema Srbima kao dežurnim krivcima".

Vezani članci Vozač kamiona na odmorištu kod Novske pokosio grupu ljudi - 5 Odvjetnik vozača kamiona osuđenog za nesreću u Novskoj otkrio zašto nije bio u sudnici na izricanju presude Osvanuli plakati \'\'Budi e-Srbin\'\' Ne budi samo Srbin... budi e-Srbin. Ponuda od 13. pyjнa: Osvanuli plakati, otkrivamo o čemu se radi

- Ni jedan sud na svijetu, pa tako ni onaj u Haagu, ne donosi presude u skladu sa željama i očekivanjima zainteresiranih, već na osnovi pozitivnih zakona, stoji u priopćenju predsjednika PPS-a Rade Leskovca.

Napominje kako se i na tu presudu može uložiti priziv i može se
preispitati, a dok se to ne dogodi, Leskovac kaže kako osjeća potrebu da upozori na neke opasne pojave koje je ta presuda otvorila ili oživjela u Hrvatskoj. 

- Ponovno se u Hrvatskoj putem grafita i verbalnih istupa veliča ustaštvo i poražene ideologije, a cijeli jedan narod, opet srpski, proglašava agresorskim i zločinačkim, ustvrdio je.

Po njegovu mišljenju Hrvatska bi, osim što bi trebala sve učiniti što je u njezinoj moći da Haaški tribunal donese što pravednije odluke, morala procesuirati sve one koji su počinili ratne zločine, a još nisu kažnjeni, "pa čak i ugledni i cijenjeni hrvatski građani".

- Ovdje mislimo na sve žrtve, uključivo i one koje su u Vukovaru 1991. ubijene prije nego je intervenirala JNA. Mislimo na više od 200 srpskih civila koji su prije bilo kakvih ratnih djelovanja ubijani po Vukovaru, Osijeku, Karlovcu, Splitu, Rijeci, Zagrebu ili Sisku, a da za taj zločin do danas nije otvorena čak ni istraga, iako se znaju imena i žrtava i počinitelja zločina, navodi Leskovac.

Predsjednik PPS-a Leskovac stoga poručuje kako očekuje "od svih onih koji su povrijeđeni odlukom Haaškog tribunala, od državnog vrha do Vukovaraca, da ista načela i mjerila primijene i kad su Srbi u pitanju".