Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oporba je protiv uvođenja novog poreza prema predloženom modelu.


 Kao najsporniji detalj ističu procjenu vrijednosti nekretnina koja će se raditi prema prosječnoj tržišnoj vrijednosti za određenu lokaciju. Smatraju da bi to moglo dovesti do zatrpavanja sudova žalbama građana. U HDZ-u upozoravaju da porez neće biti jednak za sve, jer će jedinice lokalne samouprave odlučivati o visini olakšica.

Vezani članci Državni tajnik Željko Uhlir već počeo s obnovom - 4 Stambena zgrada državnog tajnika Ministarstva graditeljstva među prvima će dobiti pomoć za obnovu Zgrade, ilustracija Koliko je korona utjecala na cijene nekretnina u Hrvatskoj? "Zagreb još nije dosegnuo svoj maksimum"

>> Pogledajte primjere izračuna poreza na nekretnine

'Opet se svaljuje na jedinice lokalne samouprave da one trebaju nešto određivati. Ako vi dajete diskreciono pravo nekome da određuje vi opet nećete imati pravično oporezivanje', rekao je Ivan Šuker iz HDZ-a.

'Po logici ove Vlade bogat je onaj koji je štedio i izgradio kuću ili stan. Onaj koji je štedio u zlatu, umjetninama ili novcu izuzet je iz ovog oporezivanja', kritičan je i Lesar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook