Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike zakonu o nekretninama

Lesar: Po logici ove Vlade bogat je onaj koji je štedio i izgradio kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporba je protiv uvođenja novog poreza prema predloženom modelu.

 Kao najsporniji detalj ističu procjenu vrijednosti nekretnina koja će se raditi prema prosječnoj tržišnoj vrijednosti za određenu lokaciju. Smatraju da bi to moglo dovesti do zatrpavanja sudova žalbama građana. U HDZ-u upozoravaju da porez neće biti jednak za sve, jer će jedinice lokalne samouprave odlučivati o visini olakšica.

Pročitajte i ovo Zgrada - 1 Pravo na dom Znači li pad potražnje da slijedi pad cijena nekretnina? "Na tržištu imamo prazninu priuštivih stanova" Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

>> Pogledajte primjere izračuna poreza na nekretnine

'Opet se svaljuje na jedinice lokalne samouprave da one trebaju nešto određivati. Ako vi dajete diskreciono pravo nekome da određuje vi opet nećete imati pravično oporezivanje', rekao je Ivan Šuker iz HDZ-a.

'Po logici ove Vlade bogat je onaj koji je štedio i izgradio kuću ili stan. Onaj koji je štedio u zlatu, umjetninama ili novcu izuzet je iz ovog oporezivanja', kritičan je i Lesar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene