Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Temperature ispod ništice razbudile su jutros Dalmaciju. Dok stručnjaci zbog poledice upozoravaju na povećan oprez u prometu, meteorolozi najavljuju hladan vikend, a već sljedeći tjedan stiže zatopljenje.


Led je okovao Zadar, Šibenik i Drniš. U pojedinim školama skraćen je broj sati. Zbog poledice mnoga djeca u školu nisu ni došla. Snijeg i led ispred kuća građani nisu navikli čistiti. U Šibeniku jutros tri, u Zadru minus dva, Splitu minus jedan. Nula stupnjeva celzijevih u Pagu, a hladno je bilo i u Hvaru, tek dva stupnja. 'S nedjelje na ponedjeljak još uvijek minus 15, no prema sredini tjedna zbog južine, bit će sve toplije, tako da očekujemo nekoliko stupnjeva iznad nule', rekao je Darijo Brzoja, meteorolog Nove TV.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković iz Zadra poručio: "Očekujem od dežurnih dušebrižnika i moralizatora da reagiraju na diskriminaciju i govor mržnje" Slika nije dostupna U gradovima jutros i 20 stupnjeva ispod nule!

'Na skliskom kolniku treba držati razmak između vozila ne praviti nagle okrete upravljačem, jer onda dolazi do isklizanja s kolnika, pa često ni ABS tu ne pomaže. Naravno ako je dosta zaleđen kolik kao što je bio prošlih noći, onda ništa ne pomaže osim guma s čavlima, ali one su zabranjene u ovom dijelu Europe', rekao je Nikša Bjelajac, voditelj informativnog centra HAK.

Zato je kod vulkanizera prava gužva. Radi se produženo, a potražnja za zimskim gumama je tolika da više nema biranja - jeftine, skupe - prodaju se one koje su ostale. No u Lici i Gorskom Kotaru sutra se očekuje i minus 14. Noćas će padati novi snijeg, a bit će i novih zabrana za vozače kamiona. Zbog poledice obavezna je zimska oprema. 'Manje više svi mijenjaju kad padne prvi snijeg, treba doći prije, sad se stvaraju velike gužve, ljudi čekaju na termine po dan dva za montažu', rekao je Ivan Džepina. A treba provjeriti i akumulator kako bi se na put uopće moglo krenuti.