Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lažni Sanader podvalio intervju Jutarnjem listu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon intervjua sa premijerom Ivom Sanaderom, koji je u subotu izašao u Jutarnjem listu, uslijedilo je priopćenje vladina Ureda za odnose s javnošću u kojem stoji kako je intervju u potpunosti izmišljen. A danas se javio i 'krivac' za cijelu situaciju.

Za Večernji list je, naime, progovorio mladić koji tvrdi kako je intervju zapravo dao on, a sve je, kaže, počelo kao šala, kada je uredniku i autoru članka Davoru Butkoviću poslao sms čestitku za Novu godinu, nakon koje ga je ovaj zamijenio za premijera i zamolio intervju.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Više od 200 milijuna pregleda Putin otkrio zašto je pristao na intervju s američkim novinarom: "To je zbog želje mnogih ljudi kod nas i u svijetu" Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..."

Mladić je, kaže, pristao iz znatiželje jer je mislio da se radi o šali i zanimalo ga je dokle će stvar ići, a kaže da je bio šokiran kada je vidio da je intervju objavljen.

Odgovori i pitanja upućeni su, inaće, preko e-maila.
 
Jutarnji list ispričao se premijeru Ivi Sanaderu i čitateljima zbog objavljenog navodnog intervjua s premijerom, za koji je Vlada priopćila da je u cijelosti izmišljen.

- Jutarnji list provodi punu istragu o tome kako je došlo do upada u elektronsku komunikaciju prilikom nastanka intervjua s premijerom Ivom Sanaderom, stoji u očitovanju Jutarnjeg lista.

- Iako u autentičnost objavljenog intervjua nismo imali razloga posumnjati, ispričavamo se čitateljima i predsjedniku Vlade, navodi uredništvo Jutarnjeg lista.

Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske priopćio je da je "intervju koji je s naslovom 'Srpski radikali razlog više da uđemo u NATO' objavljen u Jutarnjem listu br. 3468 od 9. veljače 2008. godine na 4. stranici u cijelosti izmišljen".

- Predsjednik Vlade Ivo Sanader nije dao intervju uredniku Jutarnjeg lista Davoru Butkoviću niti je posljednjih dana imao bilo kakvih kontakata s njim, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Urednik, koji je navodno obavio razgovor s premijerom, tvrdi kako je intervju dogovaran putem sms-poruka, nakon čega su premijeru pitanja poslana putem elektronske pošte, a Butković je uskoro dobio i odgovore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene