Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ozljedu s ratišta prijavio je tek 2000. godine, a na temelju lažne dokumentacije ostvario je pravo na invalidsku mirovinu.


Osumnjičenik je prijavio da je ozljedu dobio 1991. godine kada je imao tek 14 godina, a dostavio je i Protokol kirurške ambulante medicinskog centra. Pravda je spora, ali dostižna.

Vezani članci Lika quality košarica Domaća proizvodnja u Lici znatno se povećala: "Najavljuju nam se agencije, turističke kuće i hoteli" Donacije Ivanu Penteku i njegovoj obitelji Božić će dočekati u kući bez vode i sanitarnog čvora: "Osjećamo se ostavljeno, da nije bilo donacija..."

Nakon što je čekao devet godina od završetka rata u Hrvatskoj da prijavi ozljedu s ratišta 1991. godine, danas 37-godišnjem Gospićaninu prijeti novčana, a možda i zatvorska kazna nakon što je dovršena kriminalistička istraga Policijske uprave ličko-senjske.

U napuštenoj kući u Glini pronađen mrtav 64-godišnji muškarac

Kako je osumnjičenik tada priložio Protokol kirurške ambulante medicinskog centra kao dokaz o nastanku ozljede, doveo je u zabludu mjerodavne institucije te ostvario pravo na invalidsku mirovinu čime je oštetio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje za najmanje 310 tisuća kuna.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook