Obavijesti Video Pretražite Navigacija
160 sati na ECMO aparatu

Laurino novo rođenje za prvi rođendan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 62 dana provedena u bolnici Rebro i čak 160 sati što je bila priključena na ECMO, aparat za izvantjelesnu plućnu i srčanu cirkulaciju, malena Laura izborila je veliku bitku.

'Kada su je skinuli s respiratora, rekla je mama i pružila ručice prema meni' ispričala je Marija Šimić, majka djevojčice, a prenosi Večernji list. On i njezin suprug Zdenko 62 dana bili su u bolnici i nadali se da će njihova jedinica preživjeti. Malena Laura prije dva mjeseca morala je na operaciju zbog prirođene srčane mane. Operacija je tekla u savršenom redu, no pred sam kraj zahvata došlo je do izljeva krvi u pluća nakon kojeg su pluća i srce zatajili.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu

Večernji list piše kako je život tada 10-mjesečne bebe spašen zahvaljujući hitnoj liječničkoj intervenciji. Liječnici su bebu priključili na ECMO, aparat za izvantjelesnu plućnu i srčanu cirkulaciju. Danas svi nalazi pokazuju da će Laura biti normalna i zdrava djevojčica. Djevojčicu, koja je prekjučer proslavila prvi rođendan, presretni roditelji vrlo brzo konačno će odvesti kući.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene