Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lasić: Nikola Vasić pretučen je u policiji, a ne Glavaševoj 'garaži'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Branimiru Glavašu i drugim optuženicima za ratne zločine nad osječkim Srbima nastavljeno je na Županijskom sudu u Zagrebu ispitivanjem bivšeg policajca Željka Lasića, svjedoka premlaćivanja i zlostavljanja civila Nikole Vasića.

Iako ga je za svjedoka predložilo tužiteljstvo, koje tvrdi da je Vasić pretučen u prostorijama Sekretarijata za narodnu obranu, Lasić je svojim iskazom pobio dio optužnice. Tvrdi da je Vasić 'obrađivan' u zgradi policije, a ne u Sekretarijatu, kojemu je 1991. na čelu bio Glavaš.

Pročitajte i ovo Garaž u Klaićevoj 800 parkirnih mjesta Zagreb pokreće investiciju: Gradit će se velika javna garaža na tri etaže Prolaz sestara Baković Atraktivno Država daje nekretnine u zakup: Pogledajte što se nudi i na kojim lokacijama

'Nekoliko puta je dolazio, bio privođen na razgovor i jedanput fizički maltretiran u policiji. Znam da ga je nekoliko puta udario policajac koji se zove Bunić Dragan', kazao je svjedok. Dodao je i da je Vasić bio prijavljivan za oružanu pobunu protiv Hrvatske i kasnije razmijenjen.

Lasić je na sudu spomenuo i zločin koji nema veze sa slučajevima iz optužnice, a riječ je o ubojstvu vozača kamiona muslimanske nacionalnosti 1991. u Đakovu. Lasić, koji je vidio počinitelje, tvrdi da je u vezi tog događaja prije godinu i pol pozvan na policiju te da je stekao dojam kako se ubojstvo pokušava 'smjestiti' Glavašu.

Kako se na sudu zbog neuručenog poziva nije pojavila osječka liječnica Silva Butković Soldo, sudac Željko Horvatović pročitao je njen iskaz iz istrage.

Suđenje se nastavlja ispitivanjem svjedoka Ivana Ferenca, koji je Vasića navodno vidio u tzv. garaži Sekretarijata za narodnu obranu. No, s njegovog je ispitivanja isključena javnost, izuzev predstavnika OESS-a i braniteljskih udruga.

Sudac je pojasnio da je većina javnosti isključena zbog brojnih prijetnji koje je Ferenc primio.

Suđenje se nastavlja sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene