Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Boris Lalovac komentirao je najave guvernera Borisa Vujčića da bi rate kredita u eurima mogle rasti. Istaknuo je kako je posao guvernera da djeluje, a ne samo da upozorava.


Ovakav istup guvernera, iznenadio je ministra. U intervjuu za Media Servis prozvao je i guvernera i poslovne banke. Svi moramo stati na jednu stranu, svi moramo pomoći građanima i poduzećima, rekao je Lalovac.

Vezani članci Boris Vujčić Guverner HNB-a Boris Vujčić pojasnio svoju izjavu o porastu rata kredita: "Ljudi trebaju biti svjesni i toga rizika" Andrej Plenković Plenković: ''Neka guverner HNB-a objasni izjavu o rastu rata kredita. Ako nešto misli o tome neka nam priopći''

'Postavlja se jedno pitanje: imamo 6 godina recesije, imamo 6 godina krize, pod visokim kamatama i dugovima grca država, grcaju poduzeća, građani. Samo postoji jedan sektor izvan svega toga kao da živi na Marsu. I imaju ogromne profite, dobro im je i oni kažu - nema nikakvih problema.

Zasad nema opasnosti od poskupljenja kredita vezanih uz euro

Mi svaki dan komuniciramo i moram priznati da sam ostao iznenađen da na takav način on upozorava Vladu, a zna se ustvari tko upravlja bankarskim sektorom i financijskim sustavom. Vlada će cijelo vrijeme inzistirati na transparentnosti. Nama bi bilo draže da oni financiraju i građane i poduzeća, ali po onim kamatama kako financiraju svoje građane u Austriji ili Italiji, a ne građani u Austriji dobivaju po jedan posto, a hrvatski pet pa onda kada napravite neki mix to je prosjek', rekao je Lalovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju