Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjernicima će dijeliti letke

Ladislav Ružička: Zdravstveni odgoj je protiv obitelji i čovjeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mons. Šaško najavio je da će u letcima koji će se dijeliti u crkvama iznijeti preporuke koje roditelji mogu učiniti u skladu s demokratskom procedurom.

Pomoćni biskup zagrebački msgr. Ivan Šaško najavio je danas da će se za nekoliko dana u crkvama dijeliti letci s pitanjem vjernicima slažu li se obitelji sa zdravstvenim odgojem kakav je najavljen te će se roditeljima ponuditi legitimne mogućnosti.

'Iznijet ćemo preporuke koje ljudi mogu učiniti u skladu s demokratskom procedurom, uključujući i to da zahtijevaju od ravnatelja škola da znaju unaprijed kada će biti za njihov svjetonazor sporni satovi odgoja kako bi svoju djecu mogli povući s nastave', rekao je biskup Šaško na predblagdanskome primanju kod karlovačkoga gradonačelnika Damira Jelića.

'Iako roditelji imaju pravo svojoj djeci opravdati dva ili tri dana izostanaka na godinu, oni to za izostanke sa zdravstvenog odgoja neće zahtijevati, nego će im djeca imati neopravdane sate', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon odluke Povjerenstva Karlovački SDP traži ostavku zamjenice gradonačelnika Marine Kolaković zbog utvrđenog sukoba interesa Slika nije dostupna Suradnja s MOST-om Evo što na sve kažu HDZ-ovci!

>> Zdravstveni odgoj: Doznajte što doista stoji u kurikulumu

Na tradicionalnom primanju za katoličko, baptističko, pravoslavno i islamsko svećenstvo kod karlovačkog gradonačelnika, baptistički pastor Ladislav Ružička rekao je da 'zdravstveni odgoj u školama ne smije proći jer je protiv obitelji i protiv čovjeka'.

Ružička je rekao kako trebamo zahtijevati da se 'ispravi nakaradni zdravstveni odgoj' koji je prihvaćen pod pritiskom nekih skupina, poput onih homoseksualnih. Prema njegovu mišljenju, pri donošenju takvog zdravstvenog odgoja 'zaobiđeni su roditelji koji i po Ustavu i po Deklaraciji o ljudskim pravima moraju imati pravo izbora'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene