Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski laburisti – Stranke rada ocijenila je uoči Međunarodnoog praznika rada da je Vlada svim svojim odlukama i mjerama do sada pokazala da ne poštuje i ne slavi nego grubo ponižava i obezvređuje rad i radnike.


"Svim svojim odlukama i mjerama do sada ova je Vlada pokazala da ne poštuje i ne slavi nego grubo ponižava i obezvređuje rad i radnike. Podilaženjem kapitalu, kao svojoj temeljnoj 'reformskoj' orijentaciji, ova Vlada Hrvatsku pretvara u zemlju posvemašnje socijalne nesigurnosti i negira njezinu ustavnu definiciju socijalne države", naveli su u subotu u priopćenju Hrvatski laburisti.

Vezani članci Mario Aunedi Medek Suvlasnik tvrtke koja je radila stranicu koronavirus.hr: ''Ideju smo predstavili u Vladi, oni su rekli da to treba i pitali možemo li. Rekli smo da možda možemo" Kamere uhvatile Beroša i Božinovića u razgovoru o premijeru - 1 Beroš i Božinović zaboravili isključiti mikrofone, poslušajte razgovor prije sastanka s premijerom: "Nije ti on sretan kad dovodiš..."

Ocjenjuju da je za Međunarodni praznik rada Vlada Domoljubne koalicije i Mosta svojim građanima "pripremila 'izdašne' poklone u vidu rezova i nove pljačke osiromašenog naroda, što ih predstavlja kao reforme".

"Zdravi će biti samo oni imućni, u zasluženoj mirovini uživat će samo oni rijetki koji je uspiju doživjeti, a Vlada se nada, umjesto da se posveti otvaranju novih radnih mjesta, da će se djedovi i unuci tući za isto radno mjesto, pri čemu još pokušava nametnuti i devetsatni radni dan", smatraju laburisti.

Tvrde da je Vlada od početka jasno naklonjena kapitalu i profitu.

"Ova antiradnička Vlada, s kojom postoji tek mizeran socijalni dijalog jer o suštinskim socijalnim i gospodarskim pitanjima jednostrano odlučuje, ruga se u lice radnicima i nezaposlenima, a klanja centrima financijske moći", naveli su u priopćenju.

Podsjećaju na ubrzan odlazak mladih i visokoobrazovanih iz zemlje, potplaćene radnike koje poslodavci dodatno iskorištavaju ugovorima na određeno vrijeme i zloupotrebom agencijskog rada, golem broj nezaposlenih bez izgleda da ikada više dođu do radnog mjesta te procjenjuju da će njihov broj samo rasti u najavljenoj privatizaciji državnih tvrtki.

Vlada Domoljubne koalicije i Mosta svojim nas odlukama, čini se, kažu laburisti, "želi baciti natrag u 19. stoljeće da ponovno povedemo istu borbu za rad i radnike".

"Stoga, sve što vam u ovom trenutku možemo poželjeti jest da izdržite i preživite “izazove” i “reforme” ove vlasti, u nadi da ćemo se zajedno izboriti za sigurnost posla, nova radna mjesta i poštene plaće", poručili su laburisti u povodu Međunarodnog praznika rada. (Hina)