Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, Hrvatskih laburisti u petak su upozorili na težak položaj hrvatskog radništva i poručili kako je vraćanje dostojanstva hrvatskom radniku jedina reforma koja jamči prosperitet i pristojan život.


Klub zastupnika Hrvatskih laburista je na konferenciji za novinare u Saboru zatražio dodatno zakonsko ograničavanje rada na određeno vrijeme i rada preko agencija za privremeno zapošljavanje te pozvalo državne dužnosnike, sindikate, poslodavce i radnike na protivljenje takvoj diskriminaciji hrvatskih radnika.

Vezani članci Katarina Peović. Marin Piletić Peović podsjetila ministra: ''Zavjetovali ste se Svetom Josipu, zaštitniku radnika, a ovaj zakon ne štiti radnike'' Ilustracija - 3 Država potrošila novac za njihove stipendije: "Djeca su se tome nadala, zato su i upisivala ta zanimanja"

"Zakoni se donose u korist profita ali na štetu radnika", istaknula je zastupnica Nansi Tireli.

"Agencijski radnici su diskriminirani, rade iste poslove s manjim koeficijentom kako bi umanjili trošak agencije, nemaju plaćen prijevoz, božićnice i regrese, ne mogu dobiti stambene kredite", upozorio je agencijski radnik u Zagrebačkim cestama i sindikalni povjerenik Dario Rastovčan, koji je također bio na konferenciji za novinare. Zagrebački holding, tvrdi, ima 600 agencijskih radnika i zbog takvog stanja napuštaju Holding, agencije i odlaze prema Zapadnoj Europi.

Predsjednik zagrebačke podružnice Laburista Tomislav Rajković poručuje kako će hrvatska demografsku sliku popraviti onda kada se dobrim zakonima spriječe neregularnosti, omogući mladima da se osjećaju socijalno sigurnima te im se stvore uvjeti da mogu raditi, zasnivati obitelj, biti kreditno sposobni i kupiti stan. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju